Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 'Siyaset Akademisi'ne 200'den fazla başvuru oldu

Güncel

Osmaniye AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, partilerinde 19. dönem siyaset akademisinin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Osmaniye AK Parti İl Başkanı Hamza Tor, partilerinde 19. dönem siyaset akademisinin hazırlıklarının tamamlandığını belirtti.

Tor, yaptığı açıklamada, AR-GE başkanlığı tarafından organize edilen ve Şubat ayında başlaması planlanan siyaset akademisine Osmaniye’den 200’ün üzerinde başvuru yapıldığını kaydetti.

Ak Parti’nin kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürüttüğünü dile getiren Tor, bu yıl ki siyaset akademisinin temasının “Siyaset Akademide Başlar” olarak belirlendiğini dile getirdi.

Siyaset akademisi başvurularının Cuma günü sona erdiğini anımsatan Tor, şunları kaydetti:

“Bir eğitim kurumu gibi çalışan Ak Parti’nin bu alandaki en büyük faaliyetlerinden biri ise Siyaset Akademisi’dir. Bu doğrultuda 2008 ve 2018 tarihleri arasında farklı fikir ve siyasal eğilimlerde olan 73 bini aşkın katılımcı Siyaset Akademisi’nde eğitim görme imkânı bulmuş ve bu katılımcılardan 40 bini eğitim sürecini başarıyla tamamlayıp sertifika almaya hak kazanmıştır. Siyaset Akademisi Eğitim Programı haftada 2 saat olmak üzere 8 Hafta devam edecek olup, 4 saatlik online eğitim dersleri ile beraber toplam 20 saatlik bir eğitim programı olacaktır. AK Parti, kurulduğu yıldan itibaren bir okul misyonu yürütmüştür. Yetiştirdiği siyasetçiler, siyasete yaklaşımı ve siyaset yaparken bilimselliğe verdiği önemle Türk siyasetine bir soluk getirmiştir. Ülkemizde bir siyasi parti tarafından 18 dönemdir kesintisiz olarak uygulanan tek eğitim faaliyeti olan ve kurumsal bir niteliğe bürünen Siyaset Akademisi, katılımcıları ve verilen eğitimin niteliği bakımından oldukça değerlidir”

Tor, daha önce AK Parti Siyaset Akademisi eğitim programına katılmış, tamamlamış, yarım kalmış, belge alamayan veya belge alan herkes bu eğitim programına katılabileceğini belirtti.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.