Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'deki günlük gazeteler 1 Eylül'de yeni bir sürece giriyor

Güncel

Osmaniye’de günlük gazetelerin çalışanlarına, Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürlüğü tarafından seminer verildi.


BİK Şube Müdürü Özden Konur, Valilik Ahmet Cevdet Paşa salonunda düzenlenen seminerde günlük yerel gazeteler için 1 Eylül’den itibaren yeni bir sürecin başlayacağını belirtti.









Konur, Osmaniye’de Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü Koordinesinde yürütülen resmi ilan işlemlerinin 1 Eylül’den sonra Basın İlan Kurumu (BİK) Adana Şube Müdürlüğünce yapılacağını aktardı.





Günlük yayın yapan yerel gazete temsilcilerine resmi ilanlarla ilgili bilgilendirme yapıldığını ifade eden Konur, katılımcılara ilanların ve haberlerin teknik olarak nasıl olması gerektiği aktarıldı.









BİK görevlisi Emre Şahin, gazetelere 2 yıl uyum süreci tanındığını ve aynı şekilde yayınlarına devam edeceklerini kaydetti.





Yeni süreçte basın kuruluşlarına yol gösterici olunacağını ifade eden Şahin, “Basın İlan Kurumunun istediği bazı taslaklar var. Bu taslaklar ilanların nasıl dizilmesi gerektiği, baskıya gidecek olan gazetede uyulması gereken kurallar nelerdir, başlıkları ve kurum adının nasıl yazılması gerektiği ile ilgili basın mensuplarını bilgilendireceğiz. Yeni süreçte basın kuruluşlarına yol gösterici olacaklarını belirten yetkililer, kamuoyunu bilgilendirme görevi yapan basın kuruluşlarımızı ve çalışanlarımızı en doğru şekilde yönlendireceğiz. Aramızda kuvvetlendireceğimiz bağ ile işlerimizi daha hızlı ve iyi bir şekilde yapacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Konuşmaların ardından basın mensuplarının soruları yanıtlandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.