Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'nin ihracatı son 10 yılda 25 kat arttı

Güncel

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerini değerlendiren TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, kentin Ocak-Haziran 2019 dönemi ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre %60 arttığını söyledi. Özkardeş, Haziran ayında 10,1 milyon dolarlık ihracat yapan kentin, bu yılın ilk yarısında 171,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) verilerini değerlendiren TÜMSİAD Osmaniye Şube Başkanı Murat Özkardeş, kentin Ocak-Haziran 2019 dönemi ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre %60 arttığını söyledi.

Özkardeş, Haziran ayında 10,1 milyon dolarlık ihracat yapan kentin, bu yılın ilk yarısında 171,6 milyon dolar ihracat gerçekleştirdiğini kaydetti.

Kentin, Ocak-Haziran 2019 döneminde en fazla ihracat yapan 29. il olduğunu belirten Özkardeş, Osmaniye’nin Türkiye’nin en önemli demir ve çelik merkezi haline geldiğini söyledi.

Osmaniye’nin ihracatının son 10 yılda 25 kat arttığını ifade eden Murat Özkardeş, “Türkiye’nin en önemli demir çelik firmaları Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteriyor. Bu kuruluşların etrafında ciddi sanayi kümelenmeleri oldu. 2009 yılında 7 milyon dolar ihracat yapan Osmaniye, 2019’un ilk yarısında 171 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Yılsonu bu rakamın 400 milyon dolara ulaşmasını hedefliyoruz.” dedi.

Kentten yapılan ihracatın % 82’sini çelik sektörünün oluşturduğunu belirten Özkardeş, “İhracatımızın lokomotifi olan çelik sektörü, 2019 yılının ilk yarısında 141,6 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirirken, onu 12,2 milyon dolarla tekstil, 7,5 milyon dolar ile de demir ve demir dışı metalar sektörü takip etti.” diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.