Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Prof. Cihangir; 'Herkesi kucaklayan bir üniversite için göreve talibim'

Güncel

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi Rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Cihangir, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette bulundu.


Ziyarette Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir ve yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu. Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Cihangir, Prof. Dr. Cihangir’e Rektör adaylığının, hem Korkut Ata Üniversitesine hem de Osmaniye için hayırlı olmasını diledi.





Yeni dönem için Rektör adaylığını açıklayan Prof. Dr. Mehmet Cihangir, göreve gelmesi durumunda yapacaklarını açıklamak için Cebelibereket Gazeteciler Cemiyetine ziyarette bulunduğunu ve basın yoluyla üniversiteye dair projelerini aktarmak istediğini söyledi.





Prof.Dr. Cihangir, OKÜ’nün kurulduğu 2007 yılından bu yana çok yol katettiğini fakat hala beklentilerin altında olduğunu dile getirdi. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesinin 1976 yılında Çarşı Polis Karakolu’nun karşısında ki binada faaliyete başladığını fakat binanın yetersizliği üzerine Fakıuşağı mahallesinde ki mevcut yerine taşındığını aktaran Prof. Cihangir, o dönem yüksekokul müdürü olan ve bu görevi 18 yıl boyunca yapan merhum Prof. Dr. Kazım Tülücü’nün üstün gayretleriyle bugüne geldiğini dile getirdi.





2007 yılında yüksekokul’dan üniversite statüsüne geçen OKÜ’nün yüksekokula ait bir adet ana binanın yanı sıra iki adet de rezerv derslik binasının ve yemekhane, atölyeler ve büyük bir anfinin, ayrıca Çukurova Üniversitesi’ne bağlı olarak kurulmuş bulunan Fen Edebiyat Fakültesi ve Mühendislik Fakültelerinin zaten halihazırda var olduğunu ve FEF’ne ait bir adet de eğitim binası bulunduğunu, bu nedenle aynı dönemde kurulan diğer üniversitelerden oldukça avantajlı olarak akademik yaşama başladığını aktaran Prof. Dr. Cihangir, kurucu rektör döneminde yapımı başlanan güzel ve sağlıklı binaların yapımının tamamlandığını söyledi.









Prof. Dr. Cihangir, sonraki dönemde akademik ve idari yapılanmanın başladığını ve bunun doğru veya yanlış şekilde devam ettirildiğini dile getirdi. Kendisinin rektör olması durumunda personel alımında en titiz olacağı konunun “liyakatli personel” olacağının altını çizen Prof. Dr. Cihangir, personel yapılanmasının üniversite’nin geleceğini ortaya koymada büyük rol oynadığını ifade etti.





Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine çok büyük bütçeler aktarıldığını ve bu bütçelerle yapılan laboratuarların iyi donatıldığını fakat uluslar arası akreditasyonda sıkıntılar yaşandığını dile getiren Prof. Cihangir, OKÜ ile aynı dönemde kurulan üniversitelerin böyle bir sorun yaşamadığını kendisi seçildiği takdirde bu akreditasyonları sağlamak için çalışacağını söyledi.
Prof. Cihangir, bu laboratuarların akredite edilmesiyle beraber Osmaniye esnafının analiz için çevre illere ürün göndermek zorunda kalmayacağını da sözlerine ekledi.





Üniversite- sanayi işbirliğinin çok sık tekrarlanmasına rağmen bu işbirliğinin sağlanmasında başarılı olunamadığını söyleyen Prof. Dr. Mehmet Cihangir, Mühendislik fakültesinin bu entegrasyonu sağlamakta önemli rol oynayabileceğini ifade etti. Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinin, hem bölge hem de Osmaniye için büyük şans olduğunu aktaran Rektör adayı, YÖK’ün sanayi bölgelerine Meslek Yüksekokulları açma önerisinin Üniversite- Sanayi işbirliğini oluşturmada önemli bir adım olabileceğini söyledi.





Osmaniye Organize Sanayi Bölgesinin ilimiz ve bölgemiz için büyük kazanç olduğunu söyleyen Prof. Cihangir, üniversite olarak adlarını çok sık telaffuz etmelerine karşın Üniversite-Sanayi İşbirliği’ni sağlamakta yeterince başarılı olunamadığını, oysa üniversitemiz bünyesinde kurulmuş bulunan devasa mühendislik fakültesi ve bölümlerinin bunu sağlamada çok büyük roller oynayabileceğine inandığını ifade etti.





İnsan odaklı, kurumsallaşmayı önemseyen, şehre katkı sunabilecek ve siyasi görüşüne bakmadan herkesi kucaklayan bir Üniversite için göreve talip olduğunu söyleyen Prof. Dr. Cihangir, Osmaniye’nin çocuklarının şehir dışına üniversite okumak için gidip bir daha dönmemesiyle oluşan beyin göçüne de engel olmak istediklerini ve bunun yanında çok sayıda projelerinin olduğunu ifade etti.





Ziyaretten memnuniyet duyduğunu dile getiren Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Cihangir, Rektör adayı Prof. Dr. Mehmet Cihangir’e başarılar dileyerek teşekkür etti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.