Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Samet Aybaba Spor Lisesine 90 öğrenci alınacak

Güncel

Samet Aybaba Spor Lisesi'nde eğitim öğretime ilişkin hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülürken, ön kayıtlar alınmaya devam ediyor. İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, okulun fiziki donanım ve altyapılarına ilişkin devam eden çalışmaları incelemek, varsa sorunları yerinde tespit etmek üzere incelemelerde bulundu.


Samet Aybaba Spor Lisesi'nde eğitim öğretime ilişkin hazırlıklar tüm hızıyla sürdürülürken, ön kayıtlar alınmaya devam ediyor.





İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, okulun fiziki donanım ve altyapılarına ilişkin devam eden çalışmaları incelemek, varsa sorunları yerinde tespit etmek üzere incelemelerde bulundu.









Sporun insana kendini tanıma fırsatı verdiğini ifade eden Albak, "Okullarımızdaki spor ortamı ise içinde öğrencilerimizin kendi yeteneklerini ve başkalarının yeteneklerini tanımayı, eşit koşullarda yarışmayı, yenilgiyi kabullenerek başkalarını takdir edebilmeyi, kazandığı zaman mütevazı olabilmeyi, başkalarına yardım etmeyi, doğayla ve zamanla yarışarak zamanını ve emeğini en uygun şekilde kullanmayı öğrenir. İşte bu noktada Türk futbolunun efsanevi ismi, hemşerimiz olan Samet Aybaba'nın da adını taşıdığı bu güzide okulumuzu İlimize kazandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Salgının sona ermesiyle sporsever öğrencilerimizin ilgi, yetenek ve mizaçlarını rahatlıkla gösterebileceği bir kurum olarak faaliyet gösterecektir. Bu süreç içerisinde emeği geçen bütün paydaşlarımıza teşekkür ediyoruz." dedi.





Samet Aybaba Spor Lisesi'nin 2021 Temmuz ayında özel yetenek sınavı ile öğrenci alarak 90 öğrencisi ile eğitim öğretime başlaması amaçlamaktadır. Ayrıca okul yerleşkesinde spor salonu, halı sahaları ve atletizm pisti yer alacak olup ildeki sporcuların yetişebileceği, kız ve erkek öğrencilerin yurt imkanından faydalanabileceği bir okul olacak.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.