Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Savrun Barajı'nda çalışmalar aralıksız devam ediyor

Güncel

Kadirli Savrun Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Barajın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 14 bin 144 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi. Barajda toplam uzunluğu 318 m olan derivasyon tünelinin 230 metresinin tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Barajda derivasyon tünelinde kazı ve destekleme çalışmaları ile dolusavak kazı çalışmaları devam etmektedir.


Kadirli Savrun Barajında çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, ‘Barajın tamamlanması ile barajda depolanacak su ile 14 bin 144 dekar tarım arazisinin sulanmasının sağlanacağını’ söyledi.





Barajda toplam uzunluğu 318 m olan derivasyon tünelinin 230 metresinin tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, ‘Barajda derivasyon tünelinde kazı ve destekleme çalışmaları ile dolusavak kazı çalışmaları devam etmektedir. 2021 yılı içerisinde derivasyon tüneli kazı, destekleme ve beton çalışmaları ile dolusavak kazısı tamamlanacaktır. Baraj ulaşım yolu, kret ulaşım yolu, kaya ocağı ulaşım yolu ile memba batardosunun imalatlarına başlanarak yıl içerisinde tamamlanması hedeflenmektedir. Temelden yüksekliği 86,65 metre ve su depolama kapasitesi 91.53 milyon m3 olan Osmaniye Kadirli Savrun Barajının tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile ülke ekonomisine yıllı yaklaşık 73 Milyon TL katkı sağlanması hedeflenmektedir.’ dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.