Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Suat Önal, Litvanyalı vekille şiir kitabı çıkardı

Güncel

Litvanya milletvekili Egidijus Vareikis ile Ak Parti 24. 25 ve 26.

Litvanya milletvekili Egidijus Vareikis ile Ak Parti 24.25 ve 26. Dönem Osmaniye Milletvekili Suat Önal “Karvelide / Kelebekler” isimli şiir kitabı çıkardı.

İki şairin “Litvanya’dan Türkiye’ye kanat çırpan iki şair” sloganıyla Türkçe ve Litvanca yazdığı, 88 şiirin yer aldığı kitap, 115 sayfadan oluşuyor.


Önal, öğretmen evinde düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisinde görevli olduğu dönemde başlayan dostluğu şiir kitabına taşıdıklarını belirtti.

Egidijus Vareikis ile ortak şiir kitabı yayınlamaktan mutlu olduğunu ifade eden Önal, kitabın 1000 adet basıldığını söyledi.



Şiir kitabının güzel bir eser olduğuna inandığını ifade eden Önal, şunları kaydetti:

“Türkiye Büyük Millet Meclisinde, Milletvekili olarak bulunduğum süre içinde Avrupa Parlamentosunda da dört yıl görev yaptım. Bu süre içinde yabancı parlamenterlerle de güzel ilişkilerimiz oldu. Egidijus Vareikis ‘ de bunlardan biriydi. 2018 Nisan ayında yapılan Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gözlemci olarak birlikte görev yaptığımız değerli dostum Egidijus Vareikis ile şiir üzerine yaptığımız sohbette, sanat üzerine ortak yönlerimizin olduğunu fark ederek birlikte bir şiir kitabı çıkarma konusunda hem fikir olduk. Onun Karvelide isimli 44 şiirden oluşan şiir kitabına karşılık bizim özgün kültürümüzü anlatan şiirler yazdım. Ve sonunda Karvelide (Güvercinlik) ve kelebekler adı altında kitabımızı okuyucularımızla buluşturduk. Güzel, Türkiye ve Litvanya arasında kültürel faaliyetlere katkı sunacağını düşündüğüm ve keyifle hazırladığımız bir eser ortaya çıktı. İnşallah okuyucularda bir iz bırakır”



Önal, emeği geçenlere teşekkür etti.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.