Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Sunar Şirketler Grubu Kurucusu Nuri Çomu vefat etti

Güncel

Sunar Şirketler Grubu Kurucusu, MHP Osmaniye İl Başkanı Yusuf Çomu'nun amcası Nuri Çomu hayatını kaybetti.

Sunar Şirketler Grubu bünyesinde yer alan Elita Gıda, Sunar Özlem ve Sunar Pazarlama, 2019 yılında ‘Anadolu’nun En Büyük 500 Şirketi’ arasında yer aldı.





Nuri Çomu kimdir?





1935 yılında Osmaniye’de dünyaya gelen Nuri Çomu, aslen Malatya Darendelidir. İlk ve ortaokulu Osmaniye’de tamamladı. Adana Erkek Lisesi’ni bitirdikten sonra Ankara Üniversitesi’nden yüksek ziraat mühendisi olarak mezun oldu. Okulu bitirdikten hemen sonra yoğun olarak ziraatla uğraşmaya başladı. Gerek bahçe gerekse tarla bitkilerinin tarımı ile iştigal etti. Daha sonra kayınpederi Mehmet Nuri Sabuncu’nun yanında Akdeniz İplik Fabrikası’nda yönetici olarak çalıştı.





Nuri Çomu, babasından ve kayınbabasından aldığı rol model ile Sunar Şirketler grubunun temellerini atmak için girişime başladı. İlk olarak 1974’te Sunar Çırçır ve Çeltik fabrikasını kurdu. Daha sonra un, yem, nişasta ve yağ sanayinde yatırımlar yaparak bölgemizde özellikle tarıma dayalı sanayinin gelişmesi için yarım asrı aşkın süredir çiftçi, yatırımcı, sanayici ve yönetici olarak hizmet etti. Evli ve 4 çocuk sahibidir.





Hayırsever bir insan olan Nuri Çomu, başta Adana ve Osmaniye’de yaptırdığı veya yapımına önemli katkılar sağladığı; camiler, okullar, köprüler, hastaneler ve verdiği öğrenci bursları nedeniyle TBMM Üstün Hizmet Ödülü’ne layık görülmüştür ve bu ödülünü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın takdimi ile almıştır.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.