Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Tarladaki soğanı ne alan ne de soran var

Güncel

Osmaniye’de soğan üreticilerinin ürünleri, alıcı bulamadığı için tarlada kaldı. Yetkililere seslenen üreticiler, artık üretim yapamayacak duruma geldiklerini belirtti.

Osmaniye’de soğan üreticilerinin ürünleri, alıcı bulamadığı için tarlada kaldı.
Yetkililere seslenen üreticiler, artık üretim yapamayacak duruma geldiklerini belirtti.


Üreticiler geçen yıl tarlada kilosunu 3 liraya sattıkları soğanın bu yıl tarlada 1 liraya alıcı bulamadığını belirtiyor.

Tarlada kalan soğandan dolayı çiftçiler, böyle devam etmesi halinde üretim yapamayacaklarını söyledi.

Malının alınmasını isteyen çiftçilerden Vahit Karadağ, “Şu an ne yapacağımızı bilemiyoruz. Soğanın ekiminden bu yana bütün masrafları borç etmişiz. Ama kara kara düşünüyorum bu borcu nasıl ödeyeceğimi bilemiyorum. Gübre, ilaç, mazot ve işçi parasını ödemem gerekiyor. Ama benim soğanlarım tarlada kaldı. Ne alan nede soran var” dedi.



TARLADA 1 LİRAYA SATAMIYORUZ


Karadağ, tarlada soğanın 1 liraya dahi alıcı bulamadığını kaydetti.

Soğanları satabilmek için kendi imkanlarıyla Türkiye’nin birçok ilini aradıklarını ifade eden Karadağ, “Almaya niyetli olanlar da satamayacakları endişesiyle almıyor. Biz tarlada satamazken büyükşehirlerde marketlerde 4-5 liraya satıldığını öğreniyoruz. Çiftçi olarak çok mağdur ve perişan durumdayız. Tarlada kalan soğanımıza alıcı bulamıyoruz. Bizler, 40 derece sıcaklığın altında soğanlarımız çürümeye mahkum kaldı. Taşıyabildiğimizi evlerimize götürerek orada muhafaza ediyoruz. Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere bütün yetkililerin bu sıkıntımıza bir çözüm bulmasını istiyoruz” ifadelerini kullandı.



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.