Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Tedavi edilen yavru kartal, doğaya salındı

Güncel

Osmaniye'de yaralı halde bulunan Kartal, tedavisi tamamlanarak doğaya bırakıldı. Merkeze bağlı Tehçi Köyünden bir kişi, 8 Kasım'da 112 Acil Çağrı Merkezinden yaralı kartal bulduğunu belirterek tedavisi için yardım istedi.


Osmaniye'de yaralı halde bulunan Kartal, tedavisi tamamlanarak doğaya bırakıldı.





Merkeze bağlı Tehçi Köyünden bir kişi, 8 Kasım'da 112 Acil Çağrı Merkezinden yaralı kartal bulduğunu belirterek tedavisi için yardım istedi.





İhbar üzerine bölgeye, Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğüne bağlı bir veteriner hekim ve Av Koruma personeli sevk edildi.





Duyarlı vatandaştan teslim alınan yaralı Küçük Kartal kuşu tedavisi için Yaban Hayvanı Acil Müdahale ve Rehabilitasyon Merkezi'ne getirildi.





Burada, Veteriner Hekim İbrahim Alcı tarafından tedavisine başlanılan kuşun kanadına batan tel çıkartılarak ilaç tedavisi uygulandı.





5 günlük rehabilitasyon sürecinin ardından tekrar uçma yetisi kazanan Küçük Kartal kuşu, Osmaniye Vali Yardımcısı Dr. Ömer Faruk Günay ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Oktay Deniz tarafından Kastabala Sulak Alanında doğaya bırakıldı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.