Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

TÜBİTAK'tan 'HUNTER vH' ve 'EKARTE'ye teşvik ödülü

Güncel

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları' Kocaeli Körfez Yarış Pistinde yapıldı. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi IARES Kulübü öğrencileri tasarladıkları EKARTE ve HUNTER vH araçlarıyla dereceye girmek için mücadele etti.

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 'Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları' Kocaeli Körfez Yarış Pistinde yapıldı.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi IARES Kulübü öğrencileri tasarladıkları EKARTE ve HUNTER vH araçlarıyla dereceye girmek için mücadele etti.



Üniversitelerin oluşturdukları arasından hem Hidromobil hem de elektromobile kategorisinde yarışlara başvuran OKÜ, yapılan teknik kontroller sonrasında 28'i elektromobil, 5'i Hidromobil kategorisinde olmak üzere 33 araç arasında yer almayı başardı.



OKÜ IARES Kulübü öğrencilerince ortaya çıkartılan HUNTER ve EKARTE, 15'incisi düzenlenen ‘TÜBİTAK Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda da dikkatleri üzerine toplamayı başardı.



Elektromobil ve Hidromobil kategorisinde dereceye elde edemeyen HUNTER vH ve EKARTE, Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumunca (TÜBİTAK) Tanıtım ve Yaygınlaştırma Teşvik ödülüne layık görüldü.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.