Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Türkiye'de her yıl 18,8 Milyon ton gıda çöpe gidiyor

Güncel

Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesinin hayata geçtiğini bildirdi. Bulut, yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'de, gıda kayıp ve israfı ile mücadelesinde önemli olduğunu belirtti.


Osmaniye Tarım ve Orman İl Müdürü Recep Bulut, "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesinin hayata geçtiğini bildirdi.





Bulut, yaptığı açıklamada, projenin Türkiye'de, gıda kayıp ve israfı ile mücadelesinde önemli olduğunu belirtti.





Bulut, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) desteği ile hayata geçirilen "Gıdanı Koru, Sofrana Sahip Çık" projesinin Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli'nin düzenlediği dijital basın toplantısı ile tanıtıldığını anlattı.





Dünyada üretilen gıdanın her yıl üçte birinin ya kaybedildiğini ya da israf edildiğine dikkat çeken Bulut, "Ülkemizde, Her Yıl 18,8 Milyon Ton Gıda Çöpe Gidiyor. Yapılan tahminlere göre 2050 yılında dünya nüfusunun 10 milyara, Türkiye nüfusunun ise 100 milyona ulaşacağını gösterdiğini belirten Bakan Pakdemirli "2050 yılında dünya gıda talebinde de yüzde 60'lık bir artış bekleniyor. Dünyada her 9 insandan 1'i açlıkla karşı karşıya iken, 670 milyondan fazla yetişkin ve 140 milyon genç ise obezite sorunu yaşıyor. Üretilen gıdanın, her yıl üçte biri yani 1,3 milyar ton ise kaybediliyor ya da israf ediliyor" diye konuştu.





‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ Projesi Kapsamında Osmaniye'de de 20 adet billboard hazırlandığını kaydeden Bulut, “Gıdanın kutsal bir değeri vardır. Açlıktan ve kıtlıktan insanların öldüğü bir dünyada gıdanın önemi gün geçtikçe daha da artmaktadır. Bu bağlamda İl Müdürlüğü olarak biz de ‘Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık’ diyoruz” dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.