Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Türkiye'ye örnek proje: 'Gönüller 1 Kitap Olsun'

Güncel

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Gönüller 1 Kitap Olsun" Projesi kapsamında toplanan kitapları öğrencilere dağıttı.


Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Gönüller 1 Kitap Olsun" Projesi kapsamında toplanan kitapları öğrencilere dağıttı. Karacaoğlan Ortaokulunda düzenlen programda İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak ve Karacaoğlan Ortaokulu Müdürü Bekir Cinkara tarafından karşılanan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ilk önce okulun resim ve oyun atölyelerini ziyaret ederek bilgi aldı.









Vali Yılmaz daha sonra Okulun Matematik Öğretmeni Mukaddes Karip tarafından başlatılan “Gönüller 1 Kitap Olsun" Projesi hakkında bilgi aldı.






https://www.youtube.com/watch?v=ObZbK7pRUp8




Mukaddes Karip, proje öncesinde kendi okuduğu kitapları öğrencilerine dağıttığını ve bunu daha sonra Türkiye çapında genişleterek “Gönüller 1 Kitap Olsun" projesine dönüştürdüğünü ifade ederek, “Çocuklarımıza okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Projemiz için 30 il ve ilçemizden Milli Eğitim Müdürlerimiz öğrencilerimize kısa yazı ve imzalı kitapları yolladılar, kendilerine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ayrıca projemize imzaladığı kitaplarla destek olan Sayın Valimize ve İl Milli Eğitim Müdürümüze de ayrıca teşekkür ediyorum.” dedi.









Projenin ülke çapında ilk defa yapılan bir proje olduğunu ifade eden Karip, proje için kitapların gönderilmeye devam ettiğini ifade etti.





Vali Dr. Erdinç Yılmaz, aldığı bilgilerin ardından öğrencilere kitapları dağıttı. Öğrencilere eğitim hayatında başarılar dileyen Vali Dr. Erdinç Yılmaz, “Kitap okumak, kendimizi iyi yetiştirmek ve geleceğe iyi hazırlanmak açısından, bilgili bir insan olmak açısından önemli. Bilgi sahibi olmak her zaman çok büyük bir kazançtır. Hayatta her zaman çok okuyan, kendini iyi yetiştiren ve bilgi sahibi olan insanlar başarılı olur. Kitap okumak, diğer derslerinizi daha rahat anlamanızı sağlar ayrıca ifade kabiliyetinizi de geliştirir bunun yanında arkadaşlarınızla daha iyi iletişim kurmanızı sağlar. Kitap okumanın faydası sayılmayacak kadar çoktur. Bu nedenle çocuklarımıza bol bol okumalarını tavsiye ediyorum.” dedi.









Vali Yılmaz, projeyi hayata geçiren Matematik Öğretmeni Mukaddes Karip başta olmak üzere projeye destek veren herkese teşekkür ederek sözlerine son verdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.