Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Üç ildeki kardeş okullar arasında 'Benim Şehrim Bu Kutuda' etkinliği

Güncel

Osmaniye, Malatya ve Kahramanmaraş’ta bulunan üç kardeş okul "Benim Şehrim Bu Kutuda" etkinliği düzenledi. Kardeş Okullar Projesi kapsamında yapılan etkinlikte, Osmaniye Şehit Betül Tekin Anaokulu, Malatya Pek Çocuk Anaokulu ve Kahramanmaraş Nurhak Kullar Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, minik elleriyle hazırladıkları kendi şehirlerinin yöresel ürünlerini kardeş okullara gönderdiler.

Osmaniye, Malatya ve Kahramanmaraş’ta bulunan üç kardeş okul "Benim Şehrim Bu Kutuda" etkinliği düzenledi.

Kardeş Okullar Projesi kapsamında yapılan etkinlikte, Osmaniye Şehit Betül Tekin Anaokulu, Malatya Pek Çocuk Anaokulu ve Kahramanmaraş Nurhak Kullar Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, minik elleriyle hazırladıkları kendi şehirlerinin yöresel ürünlerini kardeş okullara gönderdiler.



Etkinlikteki amaçlarının çocuklara milli ve manevi değerleri öğretmek, farklı kültürleri tanıtmak ve sabır gibi değerleri yaşayarak öğretmek olduğunu söyleyen Şehit Betül Tekin Anaokulu Okul Öncesi Öğretmeni Kübra Salim Selbi, “Bize unutulmaya yüz tutmuş en önemli değerimiz olan kardeşliğimizi yeniden hatırlatan minik öğrencilerimize sonsuz teşekkür ederim.” dedi.



Kahramanmaraş Nurhak ve Osmaniye'nin kardeş şehirler olarak bu güzel etkinlikte bir araya gelmesinin kendilerini onore ettiğini belirten Selbi, “Çocuklarımız, kardeş okulların öğrencileri için minik elleriyle büyük işler yaparak Osmaniye’nin yöresel ürünlerini hazırladılar. Sevgiyle hazırlanan bu ürünler, çocuklarımızla beraber kolilendi ve paketlerimizin Malatya ve Kahramanmaraş Nurhak'a doğru eğlenceli yolculuğu başladı. Her sürecinde ayrı keyif aldığımız etkinliğimizin en güzel aşamalarından biri de; bize gelen Özel Pek Çocuk Anaokulu öğrencileri ile Nurhak Cumhuriyet Anaokulu öğrencilerinin elleri ile hazırladıkları paketleri açma sürecimiz oldu. Öğrencilerimiz ve biz, bu güzel paketleri açmaya kıyamadık. Video ve resimlerle birbirimizi yakından tanıdık ve etkinliğimizin her anını ölümsüzleştirdik.” diye konuştu.



Selbi, "Benim Şehrim Bu Kutuda" etkinliğinin gerçekleşmesinden dolayı Malatya Pek Çocuk Anaokulu ve Kahramanmaraş Nurhak Cumhuriyet Anaokulu öğrencileri, öğretmenleri ve idarecileri ile Şehit Betül Tekin Anaokulu Müdürü Ebubekir Sıtkı Saçak, Müdür Yardımcısı Kerime Belkıs Dinç, veliler ve öğrencilere teşekkür etti.





Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.