Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu Osmaniye'de yapılacak

Güncel

“Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu”, Nisan ayında Osmaniye'de yapılacak. Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öncülüğünde ve ev sahipliğinde 8-11 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumda Dede Korkut çalışmalarının dünü, bugünü ve yarını konuşulacak.

“Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu”, Nisan ayında Osmaniye'de yapılacak.

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi (OKÜ) öncülüğünde ve ev sahipliğinde 8-11 Nisan 2020 tarihleri arasında gerçekleştirilmesi planlanan sempozyumda Dede Korkut çalışmalarının dünü, bugünü ve yarını konuşulacak.

OKÜ Rektörü Prof. Dr. Murat Türk, MHP Genel Başkan Başdanışmanı, Eski Osmaniye Milletvekili Prof. Dr. Ruhi Ersoy ile birlikte TÜRKSOY Genel Sekreter Yardımcısı Prof. Dr. Bilal Çakıcı ile bir araya geldi.

"Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu" hakkında bilgi veren Prof. Dr. Murat Türk, "Nesilden nesile aktarılarak yaşatılan Dede Korkut mirasını yaşatarak tarihi belgeleri, kayıtları, deyiş veya hikâyeleri kalıcı hale getirmek için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz." dedi.



MHP Genel Başkan Başdanışmanı Ruhi Ersoy'u makamında ziyaret eden Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Refik Turan, Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumuna kurum olarak destek vereceklerini söyledi.



UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkanı Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Öcal Oğuz, Korkut Ata Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Alparslan Dayangaç, Ege Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Metin Ekici, Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Salahaddin Bekki, AHBÜ Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mehmet Çevik ile “Uluslararası Dede Korkut/Korkut Ata Sempozyumu”na dair bilim kurulu ile Ankara’da bir toplantı gerçekleştiren Ruhi Ersoy, "Türk Dünyası ve Osmaniye için Liderimiz Devlet Bahçeli’nin himayelerinde teferruatlara takılmadan daha yapacak çok işimiz var." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.