Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Coşkun: Atatürk, dünya tarihi için önemli bir değerdir

Güncel

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Coşkun, yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 81’inci yıldönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla andığını belirtti.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Coşkun, yaptığı açıklamada, Cumhuriyetin kurucusu, istiklal mücadelesinin önderi Gazi Mustafa Kemal

Atatürk'ü vefatının 81’inci yıldönümünde rahmetle, minnetle ve şükranla andığını belirtti.

10 Kasım’ın Türk milleti için, Atatürk’ü anma günü olduğu kadar, sahip olduklarının değerini bilerek, ideallerini gerçekleştirme konusundaki kararlılığını gösterme günü olduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
“Yalnızca bizim tarihimiz değil, dünya tarihi açısından istisna şahsiyetlerden biri olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk, elde ettiği zaferler ve kurucusu olduğu Cumhuriyetimiz ile saygın bir lider olarak tarihe adını altın harflerle yazdırmış, milletiyle beraber verdiği hür ve bağımsız bir vatanda yaşama mücadelesiyle de tüm mazlum milletlere örnek olmuş, onların gönlünde de taht kurmuştur.


Atatürk, önderlik ettiği İstiklal mücadelesiyle vatanın kurtarılmasını sağlarken, kurduğu Cumhuriyetle de, Türk milletinin özgüveni yüksek bir millet olarak yücelmesinin yolunu açmıştır. Şüphesiz Cumhuriyetin ilan edilmesi, Türk milletini muasır medeniyet seviyesine ulaştıracak adımların en önemli aşamasını oluşturmaktadır. Atatürk’ün bizlere emanet ettiği ve en büyük eserim dediği cumhuriyetimizin kazanımlarına sahip çıkarak bu cennet vatanı daha yükseklere taşımak, halkımızın refah seviyesini yükseltmek ve devletimizi dünyanın en güçlü ülkelerinden biri yapmak için var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Devletimiz ve milletimiz tüm kurumlarıyla birlikte Cumhuriyet'i yeni eserlerle güçlendirecek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkma hedefini mutlaka gerçekleştirecektir. Bu düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O'nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşının tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, rahmet ve şükranla anıyor, saygılar sunuyorum”
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.