Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı

Güncel

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.


Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.





Vali Yılmaz, mesajında şunları kaydetti;





"İçinde yaşadığımız çağın temel insan haklarından olan; haber alma, yayma ve ifade etme özgürlüklerinin en etkili aracı olan basın; objektif haberlerle kamuoyunu aydınlatarak, şeffaf ve hesap verebilir bir yönetim anlayışının oluşumuna ve demokrasinin yerleşip güçlenmesine önemli katkıda bulunmaktadır.





Demokratik, laik bir hukuk devletinin vazgeçilmez unsurlarından biri olan basınımızın toplumsal değerlere, hukuka ve basın meslek ilkelerine uygun şekilde halkımızı bilgilendirmesi gazetecilik mesleğinin saygınlığı açısından büyük önem taşımaktadır.





İlimizde de kamuoyunu aydınlatıcı bir görev üstlenen yerel basın kuruluşlarının, aynı bilinç ve görev anlayışı içerisinde, Osmaniye’nin sosyo ekonomik ve kültürel yönden kalkınmasına katkı sağlamaya devam edeceğine yürekten inanıyorum.





Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Basın, milletin müşterek sesidir. Bir milleti aydınlatma ve irşatta, bir millete muhtaç olduğu fikrî gıdayı vermekte, hulâsa bir milletin hedefi saadet olan müşterek bir istikamette yürümesini teminde, basın başlı başına bir kuvvet, bir mektep, bir rehberdir.” sözü basının önemini ve basın mensuplarının üstlendiği büyük sorumluluğu en güzel şekilde ortaya koymaktadır.





Bu duygu ve düşüncelerle; Türk basınında sansürün kaldırılışının 112. yıldönümünde, hayatını kaybeden tüm basın mensuplarını rahmetle anıyor, başta Osmaniye’de görev yapan basın mensupları olmak üzere tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler ve Basın Bayramını en içten duygularımla kutluyor, sağlık, başarı ve esenlikler diliyorum."






Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.