Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz'dan '7 Ocak Kurtuluş Bayramı' mesajı

Güncel

Osmaniye Valisi Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye’nin düşman işgalinden kurtuluşunun 99. yılı dolayısıyla mesaj yayımladı.


Yılmaz, mesajında, milletimizin Kurtuluş Savaşı'nda tarihinin en zor dönemlerinden birini yaşadığını, Anadolu’nun her karış toprağında, Ay Yıldızlı Al Bayrağımızın gölgesinde, bağımsız ve hür yaşamak uğruna, şanlı bir mücadele verildiğini belirtti.





Memleketi her yönden işgale uğradığını, acı ve zulüm dolu o yıllarda, yiğit Osmaniyelilerin düzenli bir askeri kuvveti olmaksızın işgale karşı direnç gösterdiğini hatırlatan Yılmaz, cesaret ve fedakârlığın sonunda özgürlük ve bağımsızlık elde edildiğini kaydetti.





Kuva-i Milliye’nin milli birlik ve beraberlik ruhunun azmiyle, halkın isyan bayrağını çekerek, vatan sevdası uğruna bir milletin yazdığı ve sonsuzluğa armağan ettiği en büyük destan olduğunu ifade eden Yılmaz, mesajında, şunları aktardı:





“Sayfaları vatanın dört bir yerinde yazılmış, her satırına bir şehit verilmiş, cildi ay yıldızla bezenmiştir. Bu destanın kahramanlık dolu, şan ve şeref dolu sayfalarından bir kısmı da burada Osmaniye’mizin bereketli topraklarında yazılmıştır. Bu memleket, 7 Ocak tarihinde bedenlerini siper edip, düşmana geçit vermeyen, “şehit oluruz, gazi oluruz ama asla esir olmayız” sözünün hakkını veren; Rahime Hatunların, Palalı Süleymanların, Köse Mehmetlerin diyarıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün de dediği gibi; “Toros Dağlarının tepelerinde tek bir evin bacası tüter halde kalmış ise, ben bu milletten umudumu kesmem. Bayrağımı göğsüme sarar, milletimin istiklali uğruna ölürüm. Bu ve düşüncelerle Valilik yapmaktan onur duyduğum, Yiğit Osmaniye’nin Cesur evlatlarının 7 Ocak Kurtuluş Bayramını kutluyor, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Mücadelesinin kahramanlarına ve hayatları pahasına vatana can suyu veren aziz şehitlerimize Yüce Allah’tan rahmet diliyor, hepinizi sevgi ve saygılarımla selamlıyorum. 7 Ocak Kurtuluş Bayramımız Kutlu Olsun”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.