Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz'dan TEKNOFEST adayı OSA Aerospace Roket Takımı'na ziyaret

Güncel

Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Gençlik Merkezi'ni Ziyaret Ederek, OSA Aerospace Roket Takımı'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı.


Vali Dr. Erdinç Yılmaz, Osmaniye Gençlik Merkezi'ni Ziyaret Ederek, OSA Aerospace Roket Takımı'nın çalışmaları hakkında bilgi aldı. Ziyarette Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu da yer aldı.









Osmaniye Gençlik Merkezi, OSA Aerospace Roket Takımı olarak TEKNOFEST roket yarışmaları lise kategorisinde başvuru yaptıklarını belirten Proje Danışmanı Mustafa Asana "11 Ocak’tan itibaren Osmaniye Gençlik Merkezi atölyemizde çalışmalarımız devam ediyor. Ön Tasarım Raporu, Kritik Tasarım Raporu, Atış Hazırlık Raporu isimli 3 aşamadan oluşan yarışmanın Ön Tasarım Raporu aşamasında, Takımımız 845 puan üzerinden 759 puan alarak bu aşamayı başarıyla geçmiştir. Aldığımız bu puan ile derece beklemekteyiz. Sonraki aşama Kritik Tasarım Raporu sürecidir. Takım olarak bu süreci de geçtikten sonra roketin tamamının üretim hakkını kazanmış olacağız. Bu hak ile roketimizin üretimine başlayacak, testlerimizi yapacağız. Finalist olarak son aşama olan Atış Hazırlık Raporu’nu da teslim ettikten sonra Aksaray, ROKETSAN Roket fırlatma alanında atışımızı gerçekleştireceğiz. TEKNOFEST Fırlatma Komitesi değerlendirmesine göre İstanbul TEKNOFEST’te genel sonuçlar açıklanacaktır." diye konuştu.









Takımın tüm üyelerini tebrik eden Vali Dr. Erdinç Yılmaz, "Bizi de gururlandıracaksınız inşallah. Memleket, millet sizler gibi çalışkan, gelecek vaad eden insanların elinde yükselecek. Hepimiz çalışkan olmak zorundayız, maşallah sizler de çok çalışkansınız. Hepinizi tebrik ediyorum. Sizlerden güzel haberler bekliyorum, başarılarınızın devamını diliyorum." dedi.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz, ziyaretinin devamında Osmaniye Gençlik Merkezi'nin atölyelerinde incelemelerde bulunarak, Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu'ndan yapılan çalışmalar hakkında bilgi aldı.









İlk olarak müzik atölyesini ziyaret eden Vali Yılmaz, koronun söylediği türküleri dinledi. Daha sonra kitapkahve, sinema salonu, güzel sanatlar atölyesi, kilim atölyesi ve akıl-zeka oyunları atölyelerinde de incelemelerde bulunan Vali Dr. Erdinç Yılmaz, gençlerle sohbet etti.









Gençlik ve Spor İl Müdürü Mustafa Loğoğlu, içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde atölyelerde maske-mesafe ve hijyen kuralları çerçevesinde çalışmalar yapıldığını, tam kapanma sürecinde ise Osmaniye Gençlik Merkezi'nin kapalı olacağını kaydetti.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.