Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vefa Sosyal Destek Grubuna 8 bin 794 başvuru oldu

Güncel

Osmaniye Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakınları bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla koordineli bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor. Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Ömer Faruk Coşkun, "İlimizde 112, 155 ve 156 numaralı vefa hatlarımıza, maaş çekme, fatura ödeme, alışveriş, gıda yardımı, ilaç talebi, evde sağlık hizmeti ve izin vb.

Osmaniye Valiliği Vefa Sosyal Destek Grubu, Korona virüs salgını nedeniyle alınan tedbirler kapsamında, ikametlerinden ayrılmalarına kısıtlama getirilen tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakınları bulunmayan 65 yaş ve üstü ile kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla koordineli bir şekilde hizmet vermeye devam ediyor.

Vefa Sosyal Destek Grubu'nun çalışmaları hakkında bilgi veren Vali Ömer Faruk Coşkun, "İlimizde 112, 155 ve 156 numaralı vefa hatlarımıza, maaş çekme, fatura ödeme, alışveriş, gıda yardımı, ilaç talebi, evde sağlık hizmeti ve izin vb. konu başlıklarında toplam 8 bin 794 başvuru yapılmıştır. 04.05.2020 tarihi itibarıyla Vefa Sosyal Destek Grubu personellerimizce bu başvuruların 8.508 adedi sonuçlandırılmış olup, 286 başvurunun işlemi ise devam etmektedir. Korona virüs ile mücadele ettiğimiz bu zor süreçte tek başına yaşayan ve ihtiyaçlarını karşılayacak yakınları bulunmayan vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için tüm kurumlarımız olağanüstü bir gayretle çalışıyorlar. Bu hizmetlerde görev alan bütün kurum ve kuruluşlarımızın yöneticileri ve çalışanlarına teşekkür ediyorum." dedi.

Sözlerinin sonunda vatandaşlarımızdan bir süre daha evlerinde kalmalarını da rica eden Vali Coşkun, "Vatandaşlarımızdan evlerinde kalmalarını, çıkmak zorunda olduklarında da sosyal mesafeye dikkat etmelerini ve mutlaka maske takmalarını önemle rica ediyorum. Bu zor süreci ancak hepimiz üzerimize düşen sorumluluğu yerine getirerek atlatabiliriz." diye konuştu.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.