Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yeni av sezonu yarın başlıyor

Güncel

Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Haluk Kaya, yeni av sezonunun 24 Ağustos 2019 tarihinde yani yarın açılacağını belirterek avcılara önemli uyarılarda bulundu. “Avcı ve avcılarımın ellerinde bulunan 2019-2020 yılına ait Osmaniye Avlak Haritası Belgelerini alanlara avlanma izni pulu ile birlikte verilmekte olup avcıların bilmesi gereken tüm bilgileri verilen belgelerde mevcuttur” diyen Başkan Haluk Kaya, sezon öncesi şu uyarılarda bulundu: “Avcı ve Atıcılarımın kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini dilerken şeker hastalarının yanında şeker bulundurmaları, böcek sokmaları , bilhassa arı sokmalarının ilaçlarını yanlarında bulundurmaları koyun ağıllarının yakınlarında otururken kene ısırmalarına dikkat etmeleri, tavşanlar üzerinde % 90’ında bulunan kenelerin içinde kötü kenelerin olacağını dikkate , vücutlarında kene ısırmış olanların mutlaka hastane ortamında vücutlarındaki keneleri çıkartmamalarını, Ördek, Kaz, v.

Osmaniye Avcılar ve Atıcılar Kulübü Başkanı Haluk Kaya, yeni av sezonunun 24 Ağustos 2019 tarihinde yani yarın açılacağını belirterek avcılara önemli uyarılarda bulundu.

“Avcı ve avcılarımın ellerinde bulunan 2019-2020 yılına ait Osmaniye Avlak Haritası Belgelerini alanlara avlanma izni pulu ile birlikte verilmekte olup avcıların bilmesi gereken tüm bilgileri verilen belgelerde mevcuttur” diyen Başkan Haluk Kaya, sezon öncesi şu uyarılarda bulundu:

“Avcı ve Atıcılarımın kazasız belasız bir av sezonu geçirmelerini dilerken şeker hastalarının yanında şeker bulundurmaları, böcek sokmaları , bilhassa arı sokmalarının ilaçlarını yanlarında bulundurmaları koyun ağıllarının yakınlarında otururken kene ısırmalarına dikkat etmeleri, tavşanlar üzerinde % 90’ında bulunan kenelerin içinde kötü kenelerin olacağını dikkate , vücutlarında kene ısırmış olanların mutlaka hastane ortamında vücutlarındaki keneleri çıkartmamalarını, Ördek, Kaz, v.s. Göçmen kuşlarını mümkün olduğunda eldivenle tutmaları hususlarına dikkat edilmesi. Avda ilk atıştan önce silahlarının namlularını kontrol etmeleri, namlu içinde bulunacak en küçük maddenin namluyu patlatacağının bilinmesi, otomatik tüfeklerde mermiyi ağzına almayan tüfeklerin namlusuna yanlışlıkla 16 çap mermi konmuş olabileceği için mekanizmayı zorla oluşturmaya çalışılmaması. Ava götürdüğümüz köpeklerin mutlaka kuduz aşılarının olması. Av dönüşü yaralı olan av köpeğimizi mutlaka veterinere göstermemiz. Arkasını görmediğimiz yerlere ateş etmememiz, dolu tüfekle araca binmememiz Dolu tüfeğimizin, dipçiğini yere vurmamamız, çalılıklardan geçerken silahımızın emniyetini mutlaka kapatmalıyız. Ne kadar bilgili olursak olalım mantar toplayıp avda yememeli, evimize götürmemeliyiz. İlk defa giydiğimiz ayakkabının rahatsız edeceğini düşünüp ona göre tedbir almamız. Güneş çarpmalarına fırsat vermememiz. Yetkililere de gerektiğinde yardımcı olmamız. Bu sezonun güzel bir şekilde geçmesine yetecektir."

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.