Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Lale Belkıs & Şahkan 'Hayat Zor'

Müzik

Yeşilçam ve Türk hafif müziğinin en cool ve snob kadını olarak dönemine damga vuran,  Türkiye'nin ilk milli mankeni Lale Belkıs efsanesi geri dönüyor! Lale Belkıs, 40 yıl aradan sonra “Hayat Zor” isimli çok özel bir proje için genç müzisyen Şahkan ile birlikte stüdyoya girdi. Sanatla içi içe bir ailede büyüyen, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi öğrencisi Şahkan’ı, ekibiyle birlikte dinlediği 70 genç müzisyen arasından seçen ve “Hayat Zor” isimli single’da bir araya gelen Lale Belkıs, Şahkan’a söylediği; “Hayat zor! Gözlerini izle, aynadan geçerken yara alacaksın.

Yeşilçam ve Türk hafif müziğinin en cool ve snob kadını olarak dönemine damga vuran, Türkiye'nin ilk milli mankeni Lale Belkıs efsanesi geri dönüyor! Lale Belkıs, 40 yıl aradan sonra “Hayat Zor” isimli çok özel bir proje için genç müzisyen Şahkan ile birlikte stüdyoya girdi.
Sanatla içi içe bir ailede büyüyen, Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat Yönetimi öğrencisi Şahkan’ı,
ekibiyle birlikte dinlediği 70 genç müzisyen arasından seçen ve “Hayat Zor” isimli single’da bir araya gelen Lale Belkıs, Şahkan’a söylediği; “Hayat zor! Gözlerini izle, aynadan geçerken yara alacaksın. Hayat zor! Ellerini izle, birini tutarken birini bırakacaksın!” sözleriyle tüm gençlere nasihat veriyor.


Şarkının sözü ve müziği son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Sadettin Dayıoğlu’na
ait. Şarkının düzenlemesinde Ödül Erdoğanın imzası var. Mix -mastering’i Arzu Alsan tarafından hazırlanan ve Ödül Erdoğan Music Studio’da kaydedilen şarkının video klibi Gökhan Özdemir’in yönetmenliğinde Autoplato’da çekildi.
Ossi Müzik
etiketiyle ve Hakan Eren prodüktörlüğünde Pelin Erçelik Kakırman’ın proje koordinatörlüğünde yayınlanan single’ın kartonet tasarımı Özlem Semiz tarafından hazırlandı. Lale Belkıs ve Şahkan, single’ın imaj fotoğrafları için Yaşar Şenyüz’ün objektifine poz verdiler.


HAYAT ZOR

Dilim döndükçe konuşurum anlayana

Aynı gökyüzü benimle aynı bakana

Pencereme yazı gör, kışı görme diyemem...



Kendi zamanlarına tutsak insanlar

Dikiyorlar yaşamak için binalar

Birinde doğdum, birinde ölmem diyemem...



Hayat zor! Gözlerini izle

Aynadan geçerken yara alacaksın

Hayat zor! Ellerini izle

Birini tutarken birini bırakacaksın!



Kalbim attıkça inanırım ben aşka

Herkesin yolu yönü hikâyesi başka

Dünün zordu da yarınım kolay mı bilemem



Söz-Müzik:
Sadettin Dayıoğlu (Ossi Müzik)
Düzenleme:
Ödül Erdoğan
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.