Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Seyfi Yerlikaya 'Sarsın Kara Topraklar'

Müzik

Yıllardır müzik sektöründe yaptığı eserleri ve hazırladığı projeleri  ile halk müziği ve özgün müzik alanında adından söz ettirmeyi başaran  Seyfi Yerlikaya'nın yeni eseri ''Sarsın Kara Topraklar'' dinleyicisi ile buluşturdu. Sözü ve müziği  Seyfi  Yerlikaya'ya ait olan eserin konusu Doğu'dan Karadeniz'e uzanan kavuşulmamış bir aşkı anlatmakta.

Yıllardır müzik sektöründe yaptığı eserleri ve hazırladığı projeleri ile halk müziği ve özgün müzik alanında adından söz ettirmeyi başaran Seyfi Yerlikaya'nın yeni eseri ''Sarsın Kara Topraklar'' dinleyicisi ile buluşturdu.


Sözü ve müziği Seyfi Yerlikaya'ya ait olan eserin konusu Doğu'dan Karadeniz'e uzanan kavuşulmamış bir aşkı anlatmakta..


Uşşak makamında bestelediği eserinin düzenlemesi Mehmethan Dişbudak tarafından yapıldı. Eserin kemençe kayıtları Karadeniz müziğinin değerli sanatçısı Selçuk Balcı tarafından kaydedildi. "Sarsın Kara Topraklar" ilk olarak 25 Ekim 2019 tarihinde Sen Anlat Karadeniz adlı dizi ile dinleyicileri ile buluştu.


Uzun Yol Türküleri serisi, Onur Akın 25. Sanat Yılı Şarkıları ve Livaneli 50. Sanat Yıl projelerinin de yapım koordinatörlüğünü üstlenen ve kendi solo albümlerinin yanı sıra son olarak Çukur adlı dizide seslendirdiği Nesimi Çimene ait "Ayrılık Hasreti Kar Etti Can'a "adlı Türkü ile de büyük beğeni toplayan Seyfi Yerlikaya, "Sarsın Kara Topraklar" adlı Türküsü ile tüm dijital platformlarda yerini aldı.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.