Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Turaç Berkay feat Kartal “Son Gün”

Müzik

Birbirinden güzel işlere imza atan Turaç Berkay yepyeni tekilsi için Kartal’la çalıştı.

Prodüktörlüğünü üstlendiği “Son Gün” isimli çalışma için stüdyo çalışmalarnı bitiren Turaç Berkay sözleri Güzide Seda Orcan’a beste & aranjesi kendisine ait çalışmasını Kartal’la feat yaparak hazırladı. Klip çekimleri için Balat ve çeşitli mekanlar kullanan ekipte yönetmen koltuğunda Kadir Yücel oturdu. Projenin fotoğrafları ise Eren Yiğit’e ait.

Kartal Kimdir…

01.05.1968 Şanlıurfa 'da doğdu.

Müzikle ilgisi çocukluk yılarında daha çok aile, akrabalar ve arkadaşlar arasında yapılan sıra gecelerinde başladı ve devam etti. Rahmetli Ahmet ağabey diyerek andığı (Ahmet Kaya) ile 1995 te Hayal Kahvesi’nde tanışması ile müziğe olan tutkusu başka bir boyut kazandı .

Ahmet Kaya'nın desteği ve teşviki kendisini cesaretlendirdi. O dönem 1998 yılın da bazı müzik yapımcıları ve şirketlerle de görüşüp durumu "Gak" müzikte Ahmet Kaya ile paylaştığını kendisine "Kimseyle görüşme albümünü ben yapacağım" dediğini dile getirdi Sonrası ise Ahmet Kaya'nın yurt dışında olması gereken döneme gelmesi ve akabinde vefatından sonra Kartal ve Ağabeyim diye andığı Ahmet Kaya ile projeleri tamamlanamadı ve kendisi bu kaybın derin hüznü ile 2021 yazına Turaç Berkay ile tanışana kadar müzik ile olan ilişkisine ara verdi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.