Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yeliz'in 'Aşk Alfabesi'

Müzik

Kendine has ses rengi ile Türk pop müziğinin en etkileyici kadın yorumcularından biri olan Yeliz, geçen yıl yayınladığı slow şarkının ardından, bu yaz hep bir ağızdan eşlik edeceğimiz “Aşk Alfabesi” single’ı ile müzikseverlerle buluşuyor. 1974 yılında Yeşim’in seslendirdiği, 70’li – 80’li yıllarda Türk filmlerinin, günümüzde de gençlik dizilerinin vaz geçilmezlerinden olan “Aşk Alfabesi” nin söz ve müziği Şemi Diriker’e ait.

Kendine has ses rengi ile Türk pop müziğinin en etkileyici kadın yorumcularından biri olan Yeliz, geçen yıl yayınladığı slow şarkının ardından, bu yaz hep bir ağızdan eşlik edeceğimiz “Aşk Alfabesi” single’ı ile müzikseverlerle buluşuyor.
1974 yılında Yeşim’in seslendirdiği, 70’li – 80’li yıllarda Türk filmlerinin, günümüzde de gençlik dizilerinin vaz geçilmezlerinden olan “Aşk Alfabesi”
nin söz ve müziği Şemi Diriker’e ait. Şarkının duygusuna sadık kalınarak yapılan yeni düzenlemesinde ise Serkan Balkan’ın imzası var.
Ossi Müzik
etiketiyle Hakan Eren’in yapımcılığında ve prodüktörlüğünde müzikseverlerle buluşan “Aşk Alfabesi”; Pelin Erçelik Kakırman’ın proje koordinatörlüğünde, Fuat Özdolgun’un müzik yönetmenliğinde Stüdyo Voice’da kaydedildi.
Mix ve masteringini Özgür Yurtoğlu
’nun yaptığı şarkının klibi Efe Cansoy’un yönetmenliğinde Beykoz’da çekildi. Video klipte Yeliz’e, Cevahir ve Hüseyin kardeşler olarak tanıdığımız ikizlerden Hüseyin Önder eşlik etti. Single çalışmasının grafik tasarımını Özlem Semiz hazırladı. Yeliz, projenin imaj fotoğrafları için moda fotoğrafçısı Yaşar Şenyüz’ün objektifine poz verdi.


AŞK ALFABESİ


İlk sayfada dört mutlu göz
Karşılaşan bakışlar
Sonra gelir bir tatlı söz
Alfabemiz böyle başlar

Elden ele dolaşır yüzyıllardan beri
Değişmeden bir tek kelimesi
Kim yazmış, kim çizmiş, kim basmış belli değil
Hecelenir bu aşk alfabesi

Bambaşkadır her sayfası
Bazen dudaklar birleşir
Göz yaşları yetmez bazen
Bazen bir tek söz yetişir

Son sayfası, son sayfası bilmem neden koparılmış
Çok aradım bu sayfayı yazık hiç gören olmamış

Herkes kendi gönlünce yazsın bu sayfayı
İster açsın isterse kapatsın
Sen bize aşk öğreten, aşk alfabesi
Sen dün vardın, yarın yine varsın
Bugün varsın, yarın yine varsın
Sen hep vardın, hep var olacaksın

Söz & Müzik: Şemi Diriker (Ossi Müzik)
Düzenleme: Serkan Balkan
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.