Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

İkinci el otomobilde piyasalar çıldırdı!

Otomobil

Osmaniye Oto Galericiler Derneği Başkanı İsa Çenet, ikinci el piyasasındaki fiyat artışlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaptığı açıklamasında yetkililerin bu fiyat artışlarına karşı bir çözüm bulması gerektiğini söyleyen Çenet, bu sorunlardan dolayı otomobil bulmakta zorluk çekildiğini de belirtti.

Fiyat artışlarıyla birlikte vatandaşların toplu taşımayı kullandıklarını ve piyasayı sekteye uğrattığını ifade eden Çenet açıklamasında,"İkinci el piyasası çıldırdı, her hafta 20 ile 50 bin TL artıyor. Pandemi öncesi baş gösteren cip krizi teknoloji ve otomotiv sektörü de vurdu. Koronavirüs sonrası ilan edilen pandemi ile şirketleri üretimi ara verdiler. Toplu taşıma kullanmak istemeyenlerle beraber talebin artması sıfır otomobil bulunmasında zorluklar yaşanmasına sebep oldu. Sıfır otomobil tedarikinde ki sıkıntı piyasada otomobil bulunmamasına neden oluyor. İlk sırada gelen etkenin çip krizi olduğunu ne kadar da söylesek de doların artmasından ziyade fırsatçıların ön plana çıkması. Örneğin her hafta, her gün arabaların üzerine fazla rakam yazarak ilan vermeleri. Bir 2015- 2016 model bir araç 300 bin lira iken, şu an 600-700 bin civarında olması gibi. Bundan anlaşılacağı gibi serbest bir piyasa yetkililerin buna acilen dur demesi lazım. Derhal yetkililer el atmalı ikinci el arabalar yüzde 200 yüzde 300 artışının önüne geçilmeli, hem alıcı hem satıcı mağdur olmamalı. Avrupa kapıları açılmalı, anlaşma sağlanmalı, bir yaş grubu belirlenip ikinci el araçlar Türkiye'ye derhal girdirilmeli ve ÖTV'den alınan %40 vergi alınmamalı anca piyasa böyle oturabilir." dedi. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.