Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bakan Derya Yanık: Muhalefetin adayını terör örgütü niye destekliyor?

Politika

AK Parti'nin Osmaniye milletvekili adayı Derya Yanık, merkeze bağlı Cevdetiye beldesinde vatandaşlarla bir araya geldi.

Merkeze bağlı Cevdetiye Beldesinde vatandaşlarla buluşan Bakan Derya Yanık, bu kapsamda ilk olarak AK Parti Belde Teşkilatını ziyaret etti.

Daha sonra meydan toplanan vatandaşlara seslenen Yanık, hizmet eden hükümet şiarıyla önümüzdeki süreçte de Türkiye Vizyonunu kurma mücadelesi vereceklerini söyledi.

Konuşmasına 2023 seçimlerinin önemini anlatarak başlayan Yanık, 14 Mayıs'ta sıradan bir cumhurbaşkanı seçimi ya da sıradan bir meclis seçimi yapılmayacağını, bu ülkenin geleceğini koruyacak, çocukların, gençlerin geleceğini kuracak bir seçimin yapılacağını vurguladı.

“Muhalefetin adayını terör örgütü niye destekliyor?”

Terör örgütünün bugün adlı alınca muhalefetin adayını desteklediğini kaydeden Yanık, “Adlı alınca PKK'nın elebaşları, terör örgütünün elebaşları ‘eğer seçilmezse iç savaş çıkarırız’ diye tehdit ediyorlar. İç savaş çıkaramayacaklar Allah'ın izniyle. O güçleri kalmadı. Daha acı olan bir şey var. Terör örgütü elebaşları açıktan destek veriyorlar. Peki muhalefetin adayını terör örgütü niye destekliyor? Hangi vaat karşılığında? Abdullah Öcalan serbest kalacakmış. Selahattin Demirtaş serbest kalacakmış. Özgürlük adı altında. Seçim bu kadar net. Peki muhalefetin kendiliğinden uydurdukları bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı adaylığı çıkardıkları adaylarından birisi. Güya Milliyetçi. Milliyetçi oyları toplamak için sahneye çıkardıkları adam ne dedi İzmir'de? ‘TCG Anadolu 15 Mayıs'tan sonra olmayacak. İHA'nın, SİHA'nın adını bile duymayacaksınız.’ Yahu bunu düşman söylemez be. Niye duymayacaksınız İHA'nın SİHA'nın adını? Ne yaptı TCG Anadolu? Niye 15 Mayıs'tan sonra olmayacak? Değerli arkadaşlar, seçim bu kadar net.” diye konuştu.

“Devleti, aslına rücu ettiren AK Parti oldu”

Türkiye’de 25-30 sene öncesinde sağlık hizmetinin nasıl alındığını anlatan Yanık, “Bir hastane varsa öpüp başımıza koyduğumuz günlerde sağlık hizmeti de şöyle veriliyor. Paran varsa tedavi olursun. Yoksa geçmiş olsun. Yoksa rehin kalırsın hastanede. Yoksa senet imzalar çıkarsın. Özel hastaneden bahsetmiyorum, devlet hastanesinden bahsediyoruz. Bugün muhalefet hizmetleri anlattığımızda şunu söylüyor. ‘Efendim siz mi yapıyorsunuz? Cebinizden mi yaptınız? Tayyip Erdoğan cebinden kendi parasıyla mı yapıyor? Devletin parasıyla yapıyor.’ Evet doğru devletin parasıyla yapıyor. O zaman da vardı devlet. O zaman da devlet sizdiniz, yapsaydınız elinizden alan mı var? Yapsaydınız. Şimdi devlet milletiyle barıştığı için, devlet bu milletin kaynağını, bu milletin zenginliğini yine bu millete kullandığı için oluyor bütün bunlar. Devlet o zamanda vardı. Bu devlet yeni kurulmadı. Ama öyle bir hale getirmiştiniz ki bu devleti, millete küs, neredeyse milletten nefret eden bir devlete dönüştürmüştünüz. Yeniden devleti asli kimliğine, millete hizmet eden millet için, milletin güvenliği için, milletin sağlığı için, milletin eğitimi için çalışan mekanizmaya dönüştüren AK Parti oldu. Devleti, aslına rücu ettiren, aslına icra ettiren AK Parti oldu. Sayın cumhurbaşkanımız oldu ve yine o hizmet eden devlet, hizmet eden hükümet şiarıyla önümüzdeki süreçte de şimdi artık Türkiye Vizyonunu kurma zamanı.” ifadelerini kullandı.

“Türkiye artık dışarıdan birilerinin direktif verdiği ülke olmaktan çıktı”

“Türkiye artık dışarıdan birilerinin her gelenin yeni bir ayar verdiği, yeni bir talimat verdiği, yeni bir direktif verdiği ülke olmaktan çıktı” diyen Yanık, şöyle konuştu:
“Tam tersi Türkiye artık bir pozisyon alınacaksa, dünyada bir iş yapılacaksa dönüp herkesin baktığı bir ülkeye döndü. ‘Acaba bu konuda Türkiye ne diyecek’ denilen bir ülkeye döndü. Bir merkez güce döndü. ‘Türkiye mazlumların mağdurların Türkiye varsa bizi korur ve destekler’ dediği bir ülkeye döndü.” CGC Basın

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.