Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Haydar Aktürk İyi Parti'den istifa etti

Politika

Osmaniye Belediye Başkan Aday Adayı Mimar Haydar Aktürk, İyi Parti'den istifa etti.

Aktürk, istifasını yazılı açıklama ile duyurdu.

5 yıldır içinde bulunduğum İyi Parti’den vicdani rahatlık ve onurla ayrılma zamanımın geldiğine inanıyorum.

İmar ve şehircilik anlamında geri kalmış, sosyal ve kültürel anlamda geri bırakılmış. Osmaniyede mesleki birikimlerimi ve siyasi birikimimizi hayata geçirmek amacıyla çıktığımız yolda; daha merkezi, daha kucaklayıcı ve daha demokratik bir parti olacağı düşüncesi ile İyi Partiye üye olduk; belediye başkan adaylığı için çalışmalara başladık.

Ancak yerelde, teşkilatın, delege seçimi, il Başkanlığı ve İlçe Başkanlığı seçiminde yaptığı yanlışlar; bu yanlışlara göz yuman genel merkezdeki ilgililerin tutumu ile Teşkilatın; mevcut parti üyesi iki aday adayı varken partili olmayan bir kişiyi öne çıkarma ve tek yönlü çalışma yapması, emek ve vefaya sırt çevirmeleri, partideki konumumuzun ve yerimizi sorgulamamıza neden oldu.

Ülkemizin ve kentimizin yaşadığı sorunlarının çözümünün birlik beraberlik ve işbirliği ile çalışmaktan geçtiği bir dönemde, genel merkezin tüm illerde işbirliğine yanaşmayan tutumu Osmaniye için düşündüğümüz ve diğer partilerle yaptığımız seçim işbirliğine çalışmalarına zarar vermiştir.

Parti içerisinde yaşanan bazı adaletsiz tutumlar ve yönetim anlayışındaki sapmalar, benim gibi düşünen bazı değerli dostlarımın partideki yerimizi sorgulamamıza neden olmuştur.

Şahsım adına siyaseti bir amaç olarak görmedim. Yaşanabilir, modern bir Osmaniye hayalimiz adına belediye başkan adaylığı noktasında mücadele ettik.

Gerek parti yönetiminde, gerekse İyi Partiye gönül vermiş binlerce güzel insanla bir dostluk hukukumuz oluştu. Birlikte yürüdüğümüz bu yolculukta bu dostlarımıza olan saygımı koruyor haklarını helal etmesini istiyorum. Bu yolculukta bana gösterdiğiniz destek, anlayış ve kardeşlik için her birinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

İstifa kararım şahsi ve vicdani bir tercihtir. İyi Parti için düşüncelerim değişse de ideallerimiz ve hedeflerimiz aynı kalmaya devam edecektir. Gelecekte elbet yollarımız Osmaniye sevdası noktasında kesişeceğinden asla şüphem yoktur.

Hayatımı Osmaniye’nin yaşanabilir bir kent olması için elimden geleni yapmaya çalışarak sürdüreceğim, Şehrimin ve Ülkemin geleceği için; hepimizin ortak kültürü olan Cumhuriyet, Bayrak ve Atatürk’ün izinde, bu değerleri farklı bir pozisyondan desteklemeye devam edeceğim.

Gördüklerim, yaşadıklarım, bildiklerim, işittiklerim bende kalmak kaydı ile İyi Parti’den istifa ediyorum.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.