Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Suat Kılıç, CGC’yi ziyaret etti

Politika

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, Osmaniye Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni ziyaret ederek gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Kılıç’ın CGC Ali Türkmen salonunda gerçekleştirilen ziyarette İl Başkanı Adem Cingöz ile yönetim kurulu üyeleri de yer aldı.

CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili, Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Cihangir, cemiyet, federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi vererek basın camiasının yaşadığı sorunları aktarı. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Suat Kılıç, İsrail’in Gazze’ye saldırısını kınadı.

İsrail’in Gazze’deki saldırılarına duyarsız kalmanın çare olmadığını ifade eden Kılıç, bu konuda somut adımlar atılması gerektiğini savunduklarını söyledi.

Meselenin açıklamalarla geçiştirilmemesi, eyleme geçilmesi gerektiğini ifade eden Kılıç, “Yeniden Refah Partisi olarak gerek Türk hükümetinden gerekse İslam ülkelerinden somut taleplerde bulunduk. Bizim hükümetimize çağrımız şudur; Adana'daki İncirlik Amerikan üssünü kapatın, Malatya'daki kürecik radar üstünü kapatın. Bu üsler ya İsrail'in hava sahasını güçlendirmeye ya da Gazze'ye yönelik saldırılarda İsrail'in yanında duran Amerika Birleşik Devletleri'nin hareket kabiliyetini arttırmaya yarıyor” diye konuştu.

Kılıç, Gazze'de işlenenin savaş ve insanlık suçu olduğunu kaydetti. İslam ülkelerine de çağrının net olduğunu aktaran Kılıç, şöyle devam etti:

“İsrail Gazze'nin suyunu kesiyor. Gazze'nin çocukları susuzluktan kırılıyor. İsrail Gazze'nin elektriğini kesiyor, hastanelerini bombalıyor, yaşam koridorlarını tahrip ediyor. İslam ülkeleri de petrolün vanalarını kapatın. Doğalgazın vanalarını kapatın, bir adım atın, harekete geçin. Korkunun ecele faydası yok. Bugün sıra Gazze'de, müdahale etmezseniz, önlem almazsanız birlik olmazsanız, yarın sıra size de gelecek duyarsız kalmak, ilgisiz görünmek, çare değildir, çözüm değildir”

Kılıç, partisinin TBMM’ne konuyla ilgili başvuru dilekçesi teslim edildiğini belirtti.

Akdeniz'den Gazze'ye deniz üzerinden insani yardım ve yaşam koridoru açılması gerektiğini vurgulayan Kılıç, “Gazze insani yardım koridoru Türk Silahlı Kuvvetlerinin gözetiminde çalıştırılmalıdır. Bunun için Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti birleşmiş milletlerden karar aldırmalı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden de yurt dışına asker gönderme tezkeresinin bu bağlamda çıkarmak suretiyle Gazze'nin insani yaşam ihtiyaçları deniz koridoru üzerinden sağlanmalıdır. Gazze'de işlenen savaş suçudur. Bu suçların mimarı İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu hakkında uluslararası ceza mahkemesinde yargılama kararı çıkarılmalıdır. Net somut atılabilecek adımlar ayan beyan bir şekilde ortadadır ve bunu yapması gerekenler de İslam İşbirliği teşkilatı öncülüğünde bölgedeki bütün İslam, devlet ve hükümetleridir. Gazze için biz de üzülüyoruz. Gözyaşımızı yüreğimize akıtıyoruz ama lanetlemek de ağlamaksa yetmiyor, fayda etmiyor” ifadelerini kullandı. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.