Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Anasınıfı ve 1. sınıf öğrencileri serviste ve okulda kendini nasıl koruyacak

Sağlık

Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezi Hekimlerinden Dr. Derya Yıldırım, Koronavirüs pandemisinde ilkokula başlayan Anasınıfı ve 1.


Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezi Hekimlerinden Dr. Derya Yıldırım, Koronavirüs pandemisinde ilkokula başlayan Anasınıfı ve 1. Sınıf öğrencilerinin serviste ve okulda kendini nasıl koruyacağıyla ilgili bilgi verdi.





Dr. Yıldırım; “Okullarımızın açılmasıyla beraber anne-babaların, öğretmenlerin ve servis şoförlerinin üzerine düşen bazı görevler var. Hasta olan çocuklar kesinlikle okula gönderilmemeli, ateş ölçümünün yapılarak ve kesinlikle maske ile okula gönderilmesi çok önemli, serviste de maske ve sosyal mesafeye uygun seyahat etmesi de önemli, dezenfekte kullanımını da ihmal etmememiz gerekiyor. Sınıfta ve teneffüs saatlerinde öğretmenlerimizin öğrencilerin maske kullanımına ve sosyal mesafeye dikkat etmesi gerekir. Tabi bu çağda ki çocuklar oyun odaklı oldukları için el hijyeninin ön planda olduğu ve sosyal maskeye uygun oyunların öğretilmesi gerekir.” diyerek ebeveynlere ve öğretmenlere uyarılarda bulundu.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.