Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Bakan Koca: Osmaniye'de vaka sayısı 3'te 1 oranında düştü

Sağlık

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca; Osmaniye'nin de içinde bulunduğu Adana, Hatay, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis İl Sağlık Müdürleri ile Adana İlinde Covid-19 son durum ve tedbirler konusunda düzenlenen değerlendirme toplantısı düzenledi.


Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Osmaniye'nin de içinde bulunduğu Adana, Hatay, Mersin, Gaziantep, Kahramanmaraş ve Kilis İl Sağlık Müdürleri ile Adana İlinde Covid-19 son durum ve tedbirler konusunda düzenlenen değerlendirme toplantısı düzenledi.









Koronavirüs ile mücadeleyi yerinde görmek ve acil müdahale gerektiren konulara çözüm üretmek amacıyla Adana’ya gelen Bakan Koca, Adana Şehir Hastanesinde Covid-19 teşhisi konularak tedavi altında olan sağlık personellerini ziyaretinin ardından bölge illeri İl Sağlık Müdürleri ile bir araya gelerek değerlendirmelerde bulundu.





Dr. Fahrettin Koca’nın Başkanlığında düzenlenen toplantıya İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz, Kamu Hastaneleri Hizmetleri Başkanı Op.Dr. Tamer Gülsur, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr.Ender Erikan, Halk Sağlığı Hizmeleri Başkanı Dr.Mehmet Bahar ve Destek Hizmetleri Başkanı Hamza Tor ilimiz adına katıldı.









Toplantıda İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, ilimizdeki Koronavirüs vakaları, tedbirleri, tedavi hizmetleri, alınan önlemler, yoğun bakım doluluk oranları ve solunum cihazı doluluk oranları gibi konularda hazırlanan brifingi sundu.





Osmaniye'de son dönemde vaka sayısının 3'te 1 oranında düştüğünü açıklayan Bakan Koca, "Covid polikliniği müracaat eden hasta sayısı yüzde 40 oranında düştü. İlimizdeki yatak doluluk oranımız ise yüzde 50. Yoğun bakım doluluk oranı yüzde 67. Solunum cihazına bağlı hasta sayımız ise yüzde 13. 50 filyasyon ekibimiz ise sahada." dedi.









Bakanı Dr.Fahretin Koca’ya ilimiz sağlık tesisleri ve yatırım talepleri konusunda bilgi veren İl Sağlık Müdürü Öznavruz, halen İnşaatı devam eden 600 yataklı (800 kapasiteli) Osmaniye Devlet Hastanesi, planlanan, ihalesi yapılan ve yapılacak olan İlçe Hastaneleri hakkında bilgi verildi.





Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yapılan görüşmelerin ardından İllerin son Covid-19 vaka durumları, hastane hizmetleri, yoğun bakım yatak ve solunum cihazı doluluk oranları hakkında bilgiler verdi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.