Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

DİSK Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, CGC’yi ziyaret etti

Sağlık

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Dr. Arzu Çerkezoğlu, Cebelibereket Gazeteciler Cemiyeti’ni (CGC) ziyaret etti.

CGC Ali Türkmen salonunda gerçekleşen ziyarette DİSK İl Temsilcisi Osman Türk’de yer aldı. CGC Başkanı, Akdeniz Gazeteciler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Türkiye Gazeteciler Konfederasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Ali Cihangir, DİSİK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu’na ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Cemiyet, federasyon ve konfederasyon çalışmaları hakkında bilgi veren Cihangir, sivil toplum kuruluşlarının öneminden bahsetti. DİSK Genel Başkanı Dr.Arzu Çerkezoğlu, 6 Şubat depreminde hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diledi.

Depremde Osmaniye'de dahil olmak üzere 11 kentin çok ciddi ve doğrudan etkilediğini hatırlatan Çerkezoğlu, şunları kaydetti:

“Biliyoruz ki 6 Şubat depremleri tüm Türkiye'de hepimizi çok derinden sarstı. Sonrasında Türk toplumu çok büyük bir dayanışma gösterdi. Hepimizin yüreği hala deprem bölgesinde. O nedenle hem Osmaniye'mize de başsağlığı ve geçmiş olsun dilemek hem de Osmaniye’de DİSK'in örgütlenme çalışmalarıyla ilgili bir program için bugün buradayız. Yarın da DİSK başkanlar kurulu artık yedinci ayında zaman zaman unutulan depremi yeniden hatırlatmak ve en çok yıkımın olduğu Hatay olduğu için orayı seçtik. Yarın DİSK başkanlar kurulu hem deprem sürecinde yaptığımız faaliyetleri bundan sonra yapılması gerekenleri konuşmak, depremi unutmamak, unutturmamak için Hatay'da toplanacak.” 

Çerkezoğlu, Osmaniye'de başta sağlık emekçileri olmak üzere DİSK'in örgütlenmesiyle ilgili çeşitli toplantılar, görüşmeler organize edildiğini kaydetti.

Yerel basının önemini anlatan Çerkezoğlu, şöyle devam etti:

“Biz tabii Türkiye'nin her yerine gittiğimiz için ve bütün Türkiye'de doğusundan batısına, güneyinden kuzeyine bir sendikal çalışma yürüttüğümüz için yerel basının önemini ve anlamında çok iyi biliyoruz. Aynı şekilde burada da bu örgütlenme çalışmalarımızda desteğinizden dolayı da ayrıca teşekkür etmek isterim. Basınımıza da gerçekten yerel basın aslında Türkiye'de yaşayan tüm Türkiye toplumunun haber alma hakkı açısından da son derece önemlidir. Yani ülkenin Türkiye'de deyim yerindeyse kılcal damarlarına kadar her yerde yaşanan her türlü gelişmeyi ya da olayı bizlere ulaştırması açısından son derece önemli. Tabii basının yaşadığı sorunları siz bizden çok daha iyi biliyorsunuz ama biz hem basın emekçilerinin hakları bağlamında hem bütün Türkiye halkının haber alma hakkı bağlamında özgür basının ve basının yaşadığı sorunlar karşısında verilen mücadelenin de DİSK olarak hep yanındayız. DİSK'e bağlı Basın İş Sendikamız bu iş kolunda örgütte olan sendikamız aynı zamanda. Ben bu vesileyle Osmaniye'de de çalışan bütün basın emekçisi arkadaşlarımı, diğer tüm iş kollarında olduğu gibi diskin çatısı altında yan yana olmaya da davet etmek, örgütlü olmalarına davet etmek isterim.” 

Çerkezoğlu, Osmaniye'de DİSK’in bütün iş kollarında daha örgütlü bütün işçi arkadaşlarımızın hakkını hukukunu savunmak noktasında adımları daha büyük bir biçimde atacaklarını anlattı.

DİSK’in bütün siyasi partilerden ve sermayeden bağımsız bir sendika olduğunu söyledi.

DİSK’in siyasetinin de çizgisinin de emek siyaseti olduğunu vurgulayan Çerkezoğlu, “Kuşkusuz diskin çatısı altında her siyasi görüşten, her düşünceden, her siyasi partiye oy veren, gönül veren işçi arkadaşlarımız var. Fakat emek mücadelesinde memleketin aydınlık geleceği için verdiğimiz mücadelede hep yan yana omuz omuza olduk. Bundan sonra da olmaya devam edeceğiz ve özellikle tabii Türkiye'nin bu kadar ağır bir ekonomik tabloyu yaşadığı bir süreçte yani işsizliğin, yoksulluğun, işte ortalama bir ücret haline gelmiş olan asgari ücretin açlık sınırının altına gerilemesinin, emeklilerimizin on milyon emeklinin yedi bin beş yüz lira gibi bir emekli aylığıyla yaşamak zorunda kalmasını, bütün bunların, bu ağır sorunların Çözümü noktasında bir mücadeleyi de yürütüyoruz. Gelirde adalet, vergide adalet diyerek bir mücadele yürütüyoruz. İşte özellikle vergi konusu gerçekten bugün çalışanların emekçilerin biriken çok ciddi bir adaletsizlik var. Genel başkanlar düzeyinde, maliye bakanıyla önümüzdeki günlerde bir görüşme yapmayı planlıyoruz Yani aslında işçilerin çalışanların, emekçilerin, emeklilerin, işsizlerin yaşadığı bütün bu ağır tablo karşısında işçi sınıfının çözümleri temelinde bir emek siyasetini yürütüyoruz” ifadelerini kullandı. 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.