Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Fatih Üstüner: Sistem karmaşık, sorun büyük

Sağlık

Türk Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Fatih Üstüner, döner sermaye sistemindeki adaletsizliği, yanlışlığı ve çarpıklığı bakanlık yetkililerinin duymazdan ve görmezden geldiğini belirtti. Üstüner, Devlet Hastanesi girişinde yaptığı açıklamada, son 10 yılda döner sermaye kadar eriyen hiçbir ücretin olmadığını, çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aradığını kaydetti.

Türk Sağlık-Sen Osmaniye Şube Başkanı Fatih Üstüner, döner sermaye sistemindeki adaletsizliği, yanlışlığı ve çarpıklığı bakanlık yetkililerinin duymazdan ve görmezden geldiğini belirtti.

Üstüner, Devlet Hastanesi girişinde yaptığı açıklamada, son 10 yılda döner sermaye kadar eriyen hiçbir ücretin olmadığını, çalışanların 5 yıl önceki döner sermaye ücretlerini mumla aradığını kaydetti.


Döner sermaye sisteminin ne savunulacak, ne de çalışana bir faydasının olmadığını ifade eden Üstüner, şunları kaydetti:


“Türk Sağlık-Sen olarak bu vurdumduymazlığa son verilmesi için, geçtiğimiz aylarda çalışanların döner sermaye taleplerini içeren binlerce dilekçeyi Sağlık Bakanlığı ve YÖK’e teslim ettik. Her iki kurumun yöneticilerine de bu durum defalarca anlattık. Sayın Bakan, yaklaşık bir yıl önce döner sermaye yönetmeliğinde değişiklik yapılacağını hem Genel Başkanımız Sayın Önder Kahveci’ye söylemiş hem de kamuoyu ile paylaşmıştı. Ancak aradan geçen sürede ne yazık ki; hala bir somut adım atılmamıştır. Biz döner sermayeler ile ilgili sorunlara değil 180, 1800 kez dikkat çektik. Fakat yanlışta ısrar edilmeye ve sorunlar görmezden gelinmeye devam ediliyor. Türk Sağlık-Sen olarak; sağlık çalışanlarının sesi olmak ve döner sermaye taleplerimizi yüksek perdeden aktarmak için bir kez daha alanlara çıktık. Hiçbir sağlık çalışanı ötekileştirilmemeli ve mağdur edilmemelidir. Sağlık çalışanlarının alın teriyle elde edilen gelir, kurumların finansal sıkıntılarına heba edilmemeli ve öncelik fedakar sağlık emekçisinin olmalıdır. Döner sermayelerimiz mutlaka emekliliğe yansıtılmalı ve emeklilikte sağlık çalışanlarını bekleyen sefalete bir son verilmelidir.”



Üstüner, sistemin karmaşık, sorunun büyük olduğunu dile getirdi.

Kamu iradesinin sorunları çözecek güçte olduğunu anlatan Üstüner, “Sağlık Bakanlığı ve Üniversite hastanelerinde görev yapan fedakar sağlık çalışanları da sorunun çözülmesini dört gözle beklemektedirler. Sağlık çalışanlarının sabır taşı çatlamış ve bıçak kemiğe dayanmıştır. Bütün sağlık çalışanlarının bütünleşeceği ve kabul edeceği yeni bir döner sermaye sistemi için gerekli düzenlemeleri bir an önce yapınız ve bu sorunu kökten çözünüz. Çalışanın emeğinin karşılığı teslim edilmeli ve ekmeğiyle oynanmamalıdır. Türk Sağlık-Sen olarak adaletli bir döner sermaye düzeni kurulana, çalışanların aldığı ücretler makul bir düzeye çıkarılana ve talepleri karşılanana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz“ ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.