Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye, örnek iller arasında yer aldı

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Serviks Kanseri çalışmalarında Osmaniye'nin örnek iller arasında olduğunu söyledi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Serviks Kanseri çalışmalarında Osmaniye'nin örnek iller arasında olduğunu söyledi.

Osmaniye'de Sağlıklı Hayat Merkezi tarafından "Ocak Ayı Serviks Kanseri Farkındalık Etkinlikleri" kapsamında bir çok etkinlik düzenlendi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde görevli Prof. Dr. Ahmet Barış Güzel'in konuşmacı olarak katıldığı konferansta Rahim Ağzı Kanseri, belirtiler, teşhis ve tedavisi hakkında bilgiler verildi.



Konferansta konuşan İl Sağlık Müdürü Dr.Hasan Öznavruz, Serviks Kanseri çalışmalarında başarılı çalışmalar yaparak kentin örnek iller arasında olmasını sağlayan Aile Sağlığı Merkezlerinde görev yapan Aile Hekimleri ve Aile Sağlığı Elamanları, Kamu ve Özel Sağlık Kuruluşunda çalışmaları destekleyen Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) çalışanları ve Müdürlüğün ilgili birimlerinde çalışan personelleri tebrik etti.

Kanser konusunda farkındalığı artırmak, kanser taramalarını yaygınlaştırarak erken teşhisi sağlamak ve bu şekilde önlenebilir kanserleri azaltmak amacıyla Osmaniye'de faaliyet gösteren KETEM'in 2008 yılından bu yana faaliyetlerini sürdürdüğünü belirten Öznavruz, özellikle Serviks Kanseri için çok önemli olan Rahim Ağzı HPV Taraması 2014 yılından bu yana ilimizde sağlık çalışanlarımızın destekleri ve çabası ile başarılı bir şekilde devam ettiğini kaydetti.

KETEM'lerde vatandaşlara ücretsiz olarak meme muayenesi, mamografi çekimi, smear alımı, jinekolojik muayene, gaitada gizli kan testi gibi hizmetler verildiğini aktaran Dr. Hasan Öznavruz, merkezlere kendi imkanı ile gelemeyen Şehir Merkezi ve Köylerdeki kadınların müdürlüğün araçlarıyla taramalarının KETEM’de yapılarak kişilerin tekrar mahallelerine veya köylerine geri götürüldüğünü söyledi.



İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz tarafından Aile Sağlığı Merkezlerimizde görevli Aile Hekimi ve Aile Sağlığı Elemanlarına, Özel Hastane Temsilcilerine, Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Yusuf Başak'a, Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Asu Kaya Gedik'e ve KETEM çalışanlarına plaket verildi.

Konferansta Sağlıklı Hayat Merkezi tanıtım slaytı katılımcılara izletildi.
Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.