Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 112 çalışanları kan ve kök hücre bağışında bulundu

Sağlık

Sağlık İl Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi Başhekimliğinin 450 çalışanı "3 Tüp Kan, 1 Can Emir Kaan!" Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı. Cumhuriyet Meydanında ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyası Kızılay İşbirliğinde başlatıldı.

Sağlık İl Müdürlüğü 112 Ambulans Servisi Başhekimliğinin 450 çalışanı "3 Tüp Kan, 1 Can Emir Kaan!" Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyası başlatıldı.

Cumhuriyet Meydanında ilik nakli bekleyen hastalar için gönüllü kan ve kök hücre bağışı kampanyası Kızılay İşbirliğinde başlatıldı.


Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, burada yaptığı açıklamada, kampanyaya destek veren sağlık çalışanlarına teşekkür etti.



Sağlık Bakanlığının Kızılay ile yaptığı işbirliği ile kök hücre bağışı yapıldığını ifade eden Öznavruz, şunları kaydetti:
“Sağlık çalışanlarımız gerek kan bağışı gerek kök hücre bağışı konusunda çok duyarlı olup fırsat bulunan her anda bağışçı olmaktadırlar. Sağlık Müdürlüğü olarak gerek Kamu kurumlarına gerek sivil toplum kuruluşları ile yaptığımız çalışmalar ile vatandaşlarımızı kök hücre nedir, bağışçı nasıl olunur gibi konularda bilgilendirmelerde bulunmaktayız. Zaman zaman sağlık camiamızdaki görevli çalışanımız verdikleri tıbbi tedavi hizmetlerinin dışında da bir vatandaşlık görevi olarak gördüğü Kök Hücre bağışını yaparak Vatandaşlarımıza bu konuda da yanlarında olduğumuzu göstermiş olduk. Tüm Sağlık camiası ve özellikle 112 çalışanlarına düzenledikleri bu "3 tüp kan, 1 can Emir Kaan!" Kök Hücre Bağış Kampanyasına göstermiş oldukları ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Kök Hücre ve Kan Bağışı Kampanyasına Osmaniyeli Vatandaşlarımızın katılımlarını bekliyoruz. Hatay 112 Komuta Kontrol Merkezinde çalışan bir Acil Tıp Teknisyeni meslektaşımızın Oğlu Emir Kaan Sevik için başlatılan Kök Hücre Bağışı Kampanyasının bir çok Kök Hücre Bağışı Bekleyen hastamıza umut olmasını temenni ederiz.”



Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.