Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 28 Filyasyon ekibi 7/24 çalışıyor

Sağlık

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, filyasyon ekibinin Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilerin tespiti için 24 saat görevde olduğunu belirtti. Öznavruz, yaptığı açıklamada, kentte 66 sağlık personelinin filyasyon ekibinin Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri koordinesinde görev yaptığını kaydetti.


Osmaniye Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, filyasyon ekibinin Koronavirüsle (Kovid-19) mücadele kapsamında hastalığa yakalananların temasta bulunduğu kişilerin tespiti için 24 saat görevde olduğunu belirtti.





Öznavruz, yaptığı açıklamada, kentte 66 sağlık personelinin filyasyon ekibinin Toplum Sağlığı Merkezleri ve İlçe Sağlık Müdürlükleri koordinesinde görev yaptığını kaydetti.









Adres bilgileri netleştirilen şüpheli temaslıların evlerinde tek tek ziyaret edildiğini ifade eden Öznavruz, şunları kaydetti:





“Osmaniye Toplum Sağlığı Merkezi, Kadirli İlçe Sağlık Müdürlüğü, Düziçi İlçe Sağlık Müdürlüğü, Toprakkale Toplum Sağlığı Merkezi, Sumbas Toplum Sağlığı Merkezi, Bahçe Toplum Sağlığı Merkezi ve Hasanbeyli Toplum Sağlığı Merkezlerinde görev yapan hekim, hemşire, ebe, sağlık memuru, cevre sağlığı teknisyeni, şoför ve diğer branşlardaki Sağlık Müdürlüğü çalışanlarından oluşan filyasyon görevlileri, her sabah birimlerine bildirilen Kovit-19 testi sonuçlarını değerlendirildikten sonra ziyaret edilecek, kayıt altına alınacak, gerekli sağlık tedbirlerini anlatmak ve hasta temaslılarını tespit etmek üzere koruyucu kıyafetlerini giyip sahaya çıkıyor. İşlerini büyük bir titizlikle yapan filyasyon ekibi, Kovid-19 testi pozitif çıkan kişilerin verdiği bilgilerden yola çıkarak bu hastaların temas ettiği kişileri ilk etapta Cep Telefonları ile arayarak irtibata geçiyor. Adres bilgileri netleştirilen şüpheli temaslılar evlerinde tek tek gün boyu 24 saatlik sürede büyük bir titizlikle ziyaret ediliyor.”









Öznavruz, ekiplerin temaslı şüpheli vakaların numune alımının sağlanması için bağlı bulundukları Aile Hekimlikleri ile işbirliği içerisinde vatandaşlardan numune alınma çalışmalarını titizlikle yürüttüğünü belirtti.





Filyasyon ekibinin gün sonu gelen testlerin sonuçlarına göre temaslı kişilerle irtibata geçtiğini aktaran Öznavruz, “Filyasyon ekibi, gece de belirlenen adreslere gidiyor, hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirmeleri yaparak bu kişilerin izolasyonda kalmasını sağlıyor. Filyasyon ekiblerimiz Kovid-19 ile mücadelede önemli bir görev üstlenmektedir. Sağlık çalışanlarımız 7 gün 24 saat, hafta sonu, gece, gündüz, bayram, tatil demeden fedakarca çalışıyor. Vatandaşlarımızın da kontrollü sosyal hayat dediğimiz bu döneme uyumlarıyla birlikte bu işin üstesinden geleceğimizi düşünüyoruz. Filyasyon ekiplerimiz elde ettikleri doğru bilgiler ile doğru kişiyi izole ettikleri zaman birçok insanın hastalığa yakalanmasının da önüne geçilmekte, hatta bulaş olduktan sonra kaybedeceğimiz hayatların da önüne geçilmesine olanak sağlamaktadır” ifadelerini kullandı.









Öznavruz, hastalığın kontrol altına alınması konusunda sadece sağlık çalışanlarının çabasının yeterli olmayacağını anımsattı.





Özellikle Pozitif vakaların sağlık çalışanlarına vereceği doğru bilgiler başarıya ulaşmadan önemli olduğuna dikkat çeken Öznavruz, “Tüm vatandaşlarımızı sosyal mesafeye kuralına uymaya, maske takmaya, temizlik kurallarına uymaya ve Filyasyon ekiplerimize gerekli desteği vermeye davet ediyoruz” dedi.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.