Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 9 bin 168 kişiye Kovid-19 aşısının 1. dozu yapıldı

Sağlık

Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kentte 80 yaş üzeri vatandaşların kamu veya özel sağlık kuruluşlarına başvurarak isimlerine tanımlanmış Koronavirüs aşılarını istedikleri sağlık kuruluşunda yaptırabileceğini belirtti.


Osmaniye Sağlık İl Müdürü Dr.Hasan Öznavruz, kentte 80 yaş üzeri vatandaşların kamu veya özel sağlık kuruluşlarına başvurarak isimlerine tanımlanmış Koronavirüs aşılarını istedikleri sağlık kuruluşunda yaptırabileceğini belirtti.





Öznavruz, sağlık kuruluşuna gidemeyecek durumda olan Evde Sağlık Hizmetleri birimlerinden hizmet alan yaşlılarla onların bakımından sorumlu sistemde aşı kayıtları onaylanan 65 yaş üzerindeki yakınının aşılarının evlerinde yapılabileceğini kaydetti.





Sağlık kuruluşuna gidebilecek durumda 80 yaş ve üzerinde ki vatandaşların Devlet Hastaneleri, Özel Hastaneler, Toplum Sağlığı Merkezleri, Aile Sağlığı Merkezleri veya İlçe Sağlık Müdürlüğü gibi ilgili birimlerden birini seçerek aşılarını yaptırabileceğini anlatan Öznavruz, şunları kaydetti:









“İlimizde 14 Ocak 2020 tarihinden bu yana 9168 kişiye Koronavirüs aşısının 1.Dozu yapılmıştır. Vatandaşlarımız Koronavirüs aşısı ile ilgili merak ettikleri bilgileri Müdürlüğümüz bünyesinde kurulan Koronavirüs Aşı Danışma Hattını arayarak öğrenebilirler.





Koronavirüs Aşı Danışma Hattını telefon numaralarımız: 0328 826 0104- 0 328 826 0102- 0 328 825 0574- 0 328 826 0132 olup, ihtiyaç duyduğunuz da sabah 08:00' dan 17:00'a kadar arayarak aşı ile ilgili merak ettiğiniz konularda bilgi alabilir. İlimizde şu ana kadar gerek Filyasyon çalışmaları gerek aşı çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütülmektedir. Bu çalışmanın düzenli bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan sağlık personellerine teşekkür eder, Koronavirüsten aşılama çalışmasının yanı sıra Maske-Mesafe-Temizlik kurallarına uymaya devam ettiğimiz sürece kurtulacağımıza ümit ediyorum.”





Öznavruz, vakaların azaldığı bu günlerde önlemleri gevşetmeden, maske, mesafe, temizlik kurallara uyulmasının hayati öneme sahip olduğunu sözlerine ekledi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.