Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye’de Amniyosentez ve Kordosentez testleri yapılmaya başladı

Sağlık

Gebelikte bebeğin sağlığı ile ilgili %99.9 doğru sonuç veren Amniyosentez ve Kordosentez işlemleri Osmaniye Devlet Hastanesinde yapılamaya başladı.

30 haftalık gebe olan N.K. (38) bebekteki gelişim geriliği ve anne karnında sıvı fazlalığı şikâyetleri ile Osmaniye Devlet Hastanesine başvurdu.

Perinatoloji Uzmanı Uzm..Dr. Erdal Şeker tarafından anne karnındaki bebekten alınan su veya kanlar genetik işlemler için tahlile gönderildi.

Testlerin bebeğin sağlığı ile ilgili yüzde 99.9 doğru sonuç verdiği belirtildi.

Gebelikte özürlü riski olduğunda yada enfeksiyon durumlarında, bebeğin hasta olup olmadığını kesin olarak ortaya koyan, nadir yerlerde yapılan ve uzman kişiler tarafından yapılan girişimsel işlemler artık Osmaniye Devlet Hastanesinde yapılmaktadır.

Koryon Villus Biyopsisi nedir?

Koryon Villus Biyopsisi bir iğne ile bebeğin eşinden parça alınmasıdır. İşlem ultrasonografi eşliğinde uygulanır. Gebeliğin en sık 10-13. Haftaları arasında yapılır.

Amniyosentez Nedir?

Amniyosentez, ultrasonografi altında bir iğne yardımı ile bebeğin bulunduğu ortama girilip, sıvı örneği alınarak yapılır.

Kordosentez Nedir?

Kordosentez, bebek ile anne arasındaki göbek kordondan ultrasonografi eşliğinde bebeğe ait kan örneği alınması işlemidir.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.