Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de başvuru durumuna göre Kovid-19 testi yapılıyor

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, Osmaniye'de Koronavirüsle (Covid-19) mücadele kapsamında çalışmaların devam ettiğini belirtti.


Öznavruz, kentte huzurevi ve yaşlı bakım evi çalışanlarına, cezaevlerinde çalışan personellere ve asker alma işleminden önce asker adaylarına sağlık tesislerinde numune alınarak kontrolden geçmelerinin sağlandığını kaydetti.









Başvuru durumuna göre vatandaşlardan numune alınarak Kovid-19 yönünden test yapılmasının sağlandığını ifade eden Öznavruz, “İşlerini büyük bir titizlikle yapan birimlerimizde görevli sağlık çalışanları koruyucu kıyafetlerini giyip tüm önlemlerini alarak numune alımını büyük bir titizlikle yerine getiriyorlar. Numune veren vatandaşlarımız, sonuçları bir gün sonra e-nabız üzerinden T.C.kimlik numaraları ile sorgulama yaparak ulaşabilirler. Tetkik yapılarak sonucu Pozitif çıkan vakalarda yine bu birimlerimizle koordineli çalışan Filyasyon Ekiplerimiz o vatandaşlarımızla sonuç çıktığı anda gece gündüz demeden irtibata geçerek filyasyon çalışmasına başlamaktadırlar. Filyasyon süreci ile birlikte tedavi ve 14 günlük izolasyon süreci başlamaktadır. 14 Günlük İzolasyon süresi boyunca aile bireylerinin de evde maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeleri gerekmektedir.” dedi.





Öznavruz, maske, mesafe, temizlik kurallarına uymanın öneminden bahsetti.









Günlük hayatta virüsün yayılma fırsatlarına karşı kontrollü yaşayarak engellenebileceğini dile getiren Öznavruz, “Hasta tedavi ederek başarılmış bir salgın mücadelesi yoktur. Tanı, hasta izolasyonu, tedaviyi hızlandırmak salgına karşı silahtır. Salgın, son hasta iyileşene kadar devam edecektir. Büyük mücadele asıl alacağımız maske, mesafe ve temizlik tedbirleri ile verilecektir. Tedbir alın, tedbirli yaşayın. İlimizde Filyasyon çalışmalarımız başarılı bir şekilde sürüyor. 7/24 sizlere hizmet veren tüm sağlık çalışanlarımıza kolaylıklar diliyor sizlerin de onlara desteklerinizi bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.