Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de günlük 49 bin maske üretilecek

Sağlık

Osmaniye’de meslek lisesi öğrencileri ile halk eğitim merkezi kursiyerleri tarafından sağlık kuruluşlarının ihtiyacını gidermek için maske üretimine başlandı. Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım atölyesinde günlük 49 bin adet üretilen tek kullanımlık maskeler, kentte görevli sağlık çalışanlarına dağıtılacak Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, atölyeyi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’tan bilgi aldı.

Osmaniye’de meslek lisesi öğrencileri ile halk eğitim merkezi kursiyerleri tarafından sağlık kuruluşlarının ihtiyacını gidermek için maske üretimine başlandı.

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi moda tasarım atölyesinde günlük 49 bin adet üretilen tek kullanımlık maskeler, kentte görevli sağlık çalışanlarına dağıtılacak


Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, atölyeyi ziyaret ederek, çalışmalar hakkında İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak’tan bilgi aldı.

Coşkun, burada yaptığı açıklamada, ham madde teminde sıkıntı yaşanmadığında atölyede günlük 49 bin maske üretileceğini belirtti.

Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri ve meslek lisesi öğrencilerinin vardiya sistemiyle kentte maske üretimine başladığını kaydetti.



Koronavirüsü salgını sebebiyle piyasada bulunması zorlaşan materyallerin başında maske geldiğini ifade eden Albak, şunları kaydetti:

“Maskelerin üretimini meslek liseleriyle yaparak ilk etapta kentimize yetecek kapasiteye ulaşmaya çalışıyoruz. Atölyede yurtdışından gelen makinemiz kesiyor, dikişlerini öğrenciler ve halk eğitim merkezi kursiyerlerimiz yapıyor. Amacımız 24 saat vardiya sistemine geçip günlük 49 bin maske üretmektir. Fakat şu anda piyasada hammadde temininde sıkıntılar var. Fahiş fiyatla satılan hammaddeler var. Buna da mutlaka bir çözüm bulunacaktır. Önemli olan Osmaniye'nin ihtiyacını karşılayabilecek kapasiteyi oluşturabilmektir. İkinci ve üçüncü makinelerin gelmesiyle bu kapasiteyi daha da arttıracağız”

Albak, Bahçe Endüstri Meslek Lisesi kimya bölümünde dezenfekte üretimine kısa sürede başlanacağını kaydetti.

Rahime Hatun Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Sibel Altun, öğrencilerin gönüllülük esasına göre vardiyalı olarak atölyede maske üretimine katıldığını kaydetti.



Altun, “Ülkemizin bu Koronavirüs salgınıyla mücadelesinde bizde elimizden gelen gayreti göstereceğiz. Bakanımız seri üretim yapan bir makineyi bize temin etti. Bizde çıkan parçaların lastiklerini dikerek kullanıma hazır hale getiriyoruz. Öğrencilerimiz gerçekten Meslek liselerinin memleket meselesi olduğunu gösterdiler. Bu mücadeleye dahil oldular. Meslek liseleri insanlarla el ele mücadelenin içindedir” ifadelerini kullandı. Ümit KAHRIMAN

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.