Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de 'Minikler 112' projesi başarıyla uygulanıyor

Sağlık

Osmaniye’de “Minikler 112” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine acil sağlık hizmetleri ve 112 çalışmaları tanıtım etkinliği düzenlendi. Dede Korkut İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği çalışanları öğrencilere bilgi verdi, şapka dağıttı.

Osmaniye’de “Minikler 112” projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine acil sağlık hizmetleri ve 112 çalışmaları tanıtım etkinliği düzenlendi.

Dede Korkut İlkokulunda düzenlenen etkinlikte, Acil Sağlık Hizmetleri Başhekimliği çalışanları öğrencilere bilgi verdi, şapka dağıttı.



Sağlık İl Müdürü Hasan Öznavruz, burada yaptığı açıklamada, ilkokullarda acil sağlık hizmetleri tanıtımı ve gereksiz 112 aramalarının azaltılması için çalışma yapıldığını belirtti.



Kentteki 6 ambulans ve 21 sağlık personeliyle öğrencilere 112 çalışmalarının anlatıldığını ifade eden Öznavruz, “Osmaniye'de 250 okulda proje tanıtımı ve eğitim çalışması yapılması planlandı. Öğrencilere yönelik yapılan eğitimlerde 112 Acil Çağrı hattına yapılan gereksiz aramaları azaltmak, gerekli olduğunda 112 Acil Çağrı sistemi ile nasıl iletişim kurulacağını öğretmek, trafikte seyreden ambulansa yol verilmesi, çocukların karşılaştığı sağlık problemlerinde nasıl davranmaları gerektiği gibi konularda bilgilendirmeler yapılıyor. Projede ayrıca öğrencilerimiz tam donanımlı Ambulansları tanıma fırsatı buluyor." şeklinde konuştu.



Öznavruz, okul çağındaki çocukların sağlık sorunları karşısında nasıl davranmaları gerektiğini bilmesinin önemli olduğuna dikkat çekti.



Projenin başlamasından sonra olumlu gelişmeler yaşandığını anlatan Öznavruz, “Çocuklarımızı eğitmek, onlara bu bilinci vermek geleceğe yönelik olarak başta ebeveynler olmak üzere izler önemli faydalarını gördük. Bilindiği gibi çocuklar ailelerini etkileyebiliyorlar. Bu sebeple proje çocuklar üzerinden başlatıldı. Proje sayesinde 112 komuta merkezine gelen asılsız çağrılarda azalma olduğunu ve gerçek çağrıların geldiğini gördük. Dolayısıyla bu çağrı sayısının azalmasıyla birlikte vakaya ulaşma noktasında ciddi mesafeler katettik” ifadelerini kullandı.



Etkinliğe, İl Milli Eğitim Müdürü Aydın Albak, okul yetkilileri ve öğretmenleri ile öğrenciler katıldı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.