Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Osmaniye'de vaka sayısında ciddi artış

Sağlık

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, son bir hafta içerisinde bütün Türkiye’de olduğu gibi Osmaniye'de de vaka artışlarında ciddi bir yükselme bulunduğunu açıkladı.


Vakaların artışında il dışından gelen vatandaşların büyük bir etkisi olduğunun gözlendiğini belirten Öznavruz, “Özellikle temaslı durumlara baktığımızda, virüse bulaşan kişilerin durumları incelendiğinde il dışı noktalarda, cenaze düğün ya da bir gezi amaçlı ziyaretlerle virüsü alıp ilimize getirdiklerini görüyoruz. Bu bağlamda zorunlu olmadıkça bu tür temaslardan kaçınılması da ilimiz açısından önem taşımaktadır” dedi.





Öznavruz, 8 aylık pandemi süresince Osmaniye olarak bu süreci iyi yönettiklerini kaydetti.





İl dışından gelen vatandaşların maske mesafe hijyen kurallarına uyarak karşılamalarını rica eden Öznavruz, “Taziye düğün gibi etkinliklerde bu önlemleri mutlaka yerine getirmeliyiz hem kendimiz, hem ailemiz, hem Osmaniye’miz için. 8 aylık pandemi süresince Osmaniye olarak bu süreci hep birlikte iyi yönettik yine sizlerin alacağı tedbirlerden sonra tekrardan vakaları kontrol altına alınacaktır. Yine yaylalardan dönen vatandaşlarımızın kendilerini 14 gün izole etmeleri Covid-19 virüsünün yayılmasını önleyecektir.” diye konuştu.





Bütün kamu ve özel sektördeki imkanları seferber ederek vatandaşlara gerekli sağlık hizmetlerini yerinde ve zamanında vermeye çalıştıklarını ifade eden Dr. Hasan Öznavruz, “Osmaniye İl Sağlık Müdürlüğü olarak yapmış olduğumuz filyasyon çalışmalarının hassasiyetle yürütülmekte, bu süreçte desteklerini esirgemeyen Başta Sayın Valimiz olmak üzere, tüm kamu kurum ve kuruluşları ve sağlık camiamızın gösterdiği bu özverili çalışmaları alkışa ve takdire şayan bir durumdur bu bağlamda kendilerine çok teşekkür ederiz. Mücadelede üstün güç biziz. Bizi sonuca götürecek kural açık. Hareketi azalt, izolasyonu arttır. Zorunlu ihtiyaçlardan dolayı dışarı çıkan vatandaşlarımızın maskelerini takarak çıkmalarını önemle rica ediyoruz. Bu kuralları ısrarla uygularsak özlediğimiz hayata kısa zamanda kavuşacağız.” dedi.


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.