Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Pandemi döneminde çocukların gelişimi yakından takip ediliyor

Sağlık

Osmaniye İl Sağlık Müdürü Hasan Öznavruz, Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezinde Pandemi döneminde çocukların gelişiminin yakından takip edildiğini söyledi.


Öznavruz, 0- 18 yaş grubuna verilen hizmetlerin birinci basamak sağlık hizmetleri arasında yer aldığını aktardı.





Birinci basamak sağlık hizmetlerinde 0-18 yaş arası bebek, çocuk ve gençlerin, normal gelişimlerinin yanı sıra, gelişimi risk altında olan veya özel gereksinimli olan bireyler olarak değerlendirildiğini aktaran Öznavruz, ”Birinci basamak sağlık hizmetleri, Davranış Problemleri, Parmak Emme, Tırnak Yeme, Alt Islatma, Dikkat Eksikliği Ve Hiperaktivite Bozukluğu, İnternet, Bilgisayar, Telefon Bağımlılığı, Çocuklar İçin Danışmanlık Hizmeti gibi konuları içermektedir.” dedi.









Öznavruz, Osmaniye Sağlıklı Hayat Merkezinde bu konularda danışmanlık hizmetlerinin verildiğini ve amaçlarının daha sağlıklı ve mutlu bireyler olduğunu söyledi.





Koronavirüs Pandemisinde yaşanılan kısıtlamaların çocuklarla evde zaman geçirmeyi zorlaştırdığını söyleyen Öznavruz;” Bu dönemde çocuklarınızla daha verimli vakit geçirmek adına öneriler almak için Sağlıklı Hayat Merkezlerimizde ki Çocuk Gelişimi birimine başvurarak bilgi alabilirsiniz. Randevu İçin: 0 (328) 812 00 60 numaralı telefondan hafta içi her gün mesai saatleri içinde randevu alabilirsiniz” ifadelerini kullandı.


Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.