Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Sağlık-Sen döner sermaye sisteminin bir an önce düzeltilmesini istedi

Sağlık

Sağlık-Sen Osmaniye Şubesi Başkanı Muhittin Çenet, Döner Sermaye Sisteminin sağlık çalışanlarının en temel sorunu olduğunu belirtti.


Çenet, dernek binasında düzenlenen toplantıda yaptığı açıklamada, sağlık kamunun vatandaşlara vermekle yükümlü olduğu hizmetlerin en önemlileri arasında yer aldığını kaydetti.





Bu manada sağlık çalışanları ordusunun, pandemi süreci öncesinde olduğu gibi salgına karşı canları pahasına mücadele yürüttüklerini ifade eden Çenet, şunları kaydetti:





“Açıkça söylemek gerekirse sağlık sistemimiz, kutsal görevlerini her koşul ve şartta üstün fedakarlıklarla yürüten sağlık çalışanlarımız sayesinde milletimizin sığındığı en güvenli liman olmuştur. Hemşiresinden doktoruna, ambulans şoföründen sağlık teknikerine yüzbinlerce sağlık çalışanının ortak alınteri, bu limanın yegane can suyudur. Bu limanda sağlık hizmetleri o kadar bir ve bütün yürütülmektedir ki işi, unvanı, statüsü ne olursa olsun her bir çalışanın alınteri, bir diğerinin tamamlayıcısıdır. Döner sermaye uygulamasındaki ana kurgu değişmeden, emek ve alınteri temelli dengeli ve adil bir paylaşım gözetilmeden, sistemin teşvik ediciliği her bir çalışanı kapsayacak şekilde genişletilmeden ortaya konacak her bir düzenleme, sorunun derinleşmesinden başka bir işe yaramayacaktır. Sağlık-Sen olarak, sağlık çalışanlarının moral ve motivasyonlarını sarsan, iş barışını ve huzurunu olumsuz etkileyen, hak kayıplarına yol açan ve çalışanları meslekten soğutan döner sermaye sisteminin bir an önce düzeltilmesi gerektiğine inanıyoruz ve bu yöndeki çağrımızı bir defa daha tekrarlıyoruz.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.