Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Toprakkale ve Sumbas'a 'Entegre Hastane' yapılacak

Sağlık

Osmaniye'nin Toprakkale ve Sumbas İlçelerine 10 Yataklı Entegre Hastaneleri yapılması 2020 yılı yatırım programına alındı. İl Sağlık Müdürü Dr.

Osmaniye'nin Toprakkale ve Sumbas İlçelerine 10 Yataklı Entegre Hastaneleri yapılması 2020 yılı yatırım programına alındı.

İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, Sumbas 10 Yataklı Entegre İlçe Hastanesinin ihalesi 27 Mayıs'ta, Toprakkale 10 Yataklı Entegre İlçe Hastanesinin ihalesinin ise 28 Mayıs 2020 tarihinde Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacağını açıkladı.


Entegre İlçe Hastanelerine ait projeler hakkında bilgi veren Öznavruz, "Bodrum, zemin ve 1. Kat olmak üzere toplam 3 kattan oluşacaktır. Toprakkale Entegre İlçe Hastanesinde 2 adeti engelli toplam 27 araçlık açık otopark, Sumbas Entegre İlçe Hastanesinde de 2 adeti engelli toplam 29 araçlık açık otopark yer alacak.



Entegre İlçe Hastanelerimiz projesi içerisinde; 17 adet poliklinik, 1 adet diş kliniği, 1 adet doğum salonu, 1 adet laboratuvar, 1 adet röntgen, bay/bayan acil müdahale ve müşahede odaları ile içerisinde wc/duş bulunan 6 adet 2 yataklı odalar yer almaktadır. Ayrıca binalar içerisinde 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu da bulunacak. Sumbas ve Toprakkale Entegre İlçe Hastanelerimizin hemşerilerimize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum." dedi.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.