Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Coşkun'un 23 Nisan mesajı

Sağlık

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Osmaniye Valisi Ömer Faruk Coşkun, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Açılışının 100. yıl dönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Coşkun, mesajında, 23 Nisan 1920’de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Türk Milletinin kurtuluşuna zemin hazırlayan, halkın kendi egemenliğini eline aldığı ve ülkenin önüne yeni ufuklar açan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.


Coşkun, mesajında şu ifadelere yer verdi:


"Mustafa Kemal Atatürk Cumhuriyetimizi geleceğimizin teminatı olan çocuklara emanet etmiş ve bu anlamlı günü çok sevdiği çocuklara bayram olarak hediye etmiştir. Bu günün çocuklarımıza armağan edilmesi, Türkiye’nin geleceği olan çocuklarına, gençlerine olan güvenini, umudunu gösterir. Milletimizin huzuru ve refahı, ülkemizin gücü ve kalkınmışlığı için gelecek güzel günleri kucaklayacak olan çocuklarımızın sağlıklı, eğitimli, aklı hür, vicdanı hür, milli ve manevi değerlerine bağlı, kendine güvenen, hayatın güçlükleriyle baş edebilecek ölçüde donanımlı, girişimci, ufku geniş, değerlerine bağlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmelerini sağlamak en büyük hedefimizdir."


Coşkun, çocukların kahraman bir milletin çocukları olarak sizler, ülkemizin ümidi, istikbali ve yarınları olduğuna dikkat çekerek, " Bunun için bizler bütün hayallerimizi sizlerin üzerinden kuruyoruz. İnanıyoruz ki, yarınların Türkiye'si sizlerle aydınlık, sizlerle mutlu; sizlerle daha gelişmiş ve kalkınmış olacaktır. Ne mutlu sizlere ki, Cumhuriyetin geleceğini gençlere ve siz çocuklara emanet edecek kadar çocuklarına güvenen ve milli egemenliğin ilan edildiği günü sizlere bayram ilan eden bir milletin çocuklarısınız. Korona virüsünden dolayı çok zor günlerden geçtiğimiz şu dönemde, Korona virüse karşı tedbirler kapsamında sizler de evlerinizde kalarak bu mücadeleye çok büyük katkı sağlıyorsunuz. Sizlerin evde kalarak ne kadar sıkıldığınızın farkındayım, okulunuzu, arkadaşlarınızı öğretmenlerinizi özlediğinizi biliyorum. Ama arkadaşlarınıza okulunuza ve öğretmenlerinize sağlıklı bir şekilde kavuşmanız için sizlerden biraz daha sabır istiyoruz. Çünkü sizlerin ve ailenizin sağlığı bizim için her şeyden daha önemlidir. Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman silah arkadaşlarını, aziz şehitlerimizi ve ahirete irtihal eden gazilerimizi rahmet ve minnetle yâd ediyor, bütün çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor, saygılar sunuyorum." ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.