Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Vali Yılmaz: Kurallara uymamanın ağır bir vebali olduğunu asla unutmayalım

Sağlık

Herkesin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına istisnasız riayet etmesi gerektiğini belirten Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tedbir kurallarına uyan vatandaşlara teşekkür etti.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın direktifleri doğrultusunda, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun kararları uyarınca, “Sağlık için Hepimiz için” mottosuyla yapılan Koronavirüs Denetimleri, 81 ilimizde olduğu gibi Osmaniye’de de devam ediyor.









Cevdet Sunay Caddesi boyunca gerçekleştirilen denetimlere Vali Dr. Erdinç Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Zafer Tombul, İl Emniyet Müdürü Ahmet Selçuk Okumuş, Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Hulusi Akkuş, İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, kamu kurum ve kuruluşları il müdürleri ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı. 3 grup halinde gerçekleştirilen denetimler ilin çeşitli yaşam alanlarında gerçekleştirildi.









Vali Dr. Erdinç Yılmaz ve beraberindekiler banka, lokanta, restoran, kafe, gıda ve giyim mağazaları gibi yaşam alanlarını denetlediler. Esnaf ve vatandaşlara maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uymanın hayati önemi konusunda uyarılarda bulunan Vali Yılmaz, “Bütün mücadelemiz vatandaşlarımızın sağlığı için. Lütfen maskemizi takalım, sosyal mesafe kurallarına uyalım ve temizlik konusunda özenli davranalım. Bu hem kendi sağlığımız, hem sevdiklerimizin hem de toplumumuzun sağlığı için gerekli. Eğer kurallara uymazsak kendi sağlığımızı riske atmanın yanı sıra başka bir insanın hayatını kaybetmesine neden olabileceğimizi ve bunun ağır bir vebal olduğunu asla unutmamalıyız. Bu sorumluluğun lütfen bilincinde olalım.” dedi. Vali Dr. Erdinç Yılmaz, tedbir kurallarına uyan vatandaşlarımıza teşekkür etti.









Vali Yılmaz, denetimlerinin ardından yaptığı açıklamada; “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları doğrultusunda, İçişleri Bakanımız Sayın Süleyman Soylu’nun kararları uyarınca, ülke genelinde koronavirüs tedbirlerine yönelik denetimler yapılıyor. Bugün yine Sayın Bakanımız, Valilerimiz, Kaymakamlarımız, kamu kurum ve kuruluşları il müdürlerimizin katılımıyla koronavirüs tedbirlerine yönelik denetim yapmak üzere alanlardayız. Yaptığımız bu denetimlerin amacı, kurallara uyulup uyulmadığını görmek, vatandaşlarımızın bu konuda bilinçlendirilmesini sağlamaktır. Hepimiz biliyoruz ki, ancak hep birlikte mücadele edersek başarılı olabiliriz.” diye konuştu.









Denetimler sırasında kurallara büyük oranda uyulduğunu görmekten memnuniyet duyduğunu ifade eden Vali Yılmaz, “Tedbirlere hassasiyetle uyan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızdan bu hassasiyetlerine devam etmelerini ve çevrelerinde kurallara uymayanlar varsa onları da uyarmalarını rica ediyorum. Hepimizin maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına istisnasız riayet etmesi gerekiyor. Bu salgını ancak bu hassasiyeti göstererek yenebiliriz.” dedi.






Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.