Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Yaylalarda yarından itibaren sağlık hizmeti sunulacak

Sağlık

Zorkun Yaylası ve Türkmen Pınarı yaylalarında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren sağlık hizmeti sunulmaya başlanacak.


Zorkun Yaylası ve Türkmen Pınarı yaylalarında İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 13 Temmuz 2020 Pazartesi gününden itibaren sağlık hizmeti sunulmaya başlanacak.





İl Sağlık Müdürü Dr. Hasan Öznavruz, İl Ambulans Servisi Başhekimliğine bağlı 112 Birimleri ve Toplum Sağlığı Merkezleri tarafından görevlendirilecek Hekimler ve Yardımcı Sağlık Personeli tarafından 13 Temmuz 2020 ve 11 Eylül 2020 tarihleri arasında Zorkun ve Türkmen Pınarı Yaylalarında sağlık hizmeti verileceğini açıkladı.









Tüm Dünyayı ve ülkemizi de etkisi altına alan Koronavirüs Pandemisi döneminde vatandaşların yaz tatilini geçirmek üzere gittikleri yaylalarda da sosyal mesafe, maske ve hijyen kurallarına önem vermeleri gerektiğine vurgu yapan Öznavruz, “Yaz mevsimini geçirdiğimiz yaylalar, deniz kenarları ve ziyarete gittiğimiz köylerimiz bu mevsimde çok aşırı kalabalık olacağı aşikardır. Bulunduğumuz mekanlarda da komşularımızla ve misafirlerimizle mutlaka maske takarak ve sosyal mesafe kuralı olarak kabul ettiğimiz 1,5 metrelik mesafeye uymaya özen göstermeliyiz.” dedi.





Öznavruz, yaptığı açıklamada, şunları belirtti;





“Yaz tatilini geçirdiğiniz dönemde bulunduğunuz yer neresi olursa olsun Koronavirüs hastalığı belirtileri içerisinde bulunan; yüksek ateş, öksürük, nefes darlığı, baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, kas ve eklem ağrısı, halsizlik, koku ve tat alma duyusu kaybı ve ishal gibi belirtiler olduğunda kalabalık ortamlardan uzak durunuz ve Covıd-19 yönünden değerlendirilmek üzere acilen sağlık kuruluşuna başvurunuz.





Özellikle yaz mevsimi sebebiyle açık alanlarda yapacağınız etkinlikleri ailenizden olmayan kişilerle yapmayın. Piknik alanlarında kullanacağınız masalar arası mesafenin 3 metre olmasına özen gösterin. Kendinize ait sofra bezi ve masa örtüsü kullanın.Ellerinizi su ve sabunla en az 20 saniye boyunca yıkayamadığınız durumlarda alkol içerikli el antiseptiği bulundurun.





Yaz tatilini geçirdiğiniz yerlerde ki alışveriş mekanlarında mutlaka maske ile alışverişinizi yapın, bu mekanlarda fazla zaman geçirmeyin, görevlilerin de maskeli olmasına hassasiyet gösterin.





Koronavirüs salgınının ciddiyetini koruduğu gerçeğiyle hepimizi yüzleştik. Geri adım atmayacak kadar güçlü ve tedbirlerde deneyimliyiz. Başladığımız gün, yarın için güven verici bir gün olsun. Yaz tatilimizi sağlıklı bir şekilde maske ve sosyal mesafe kuralına uyarak tamamlamanızı temenni ediyorum.”


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.