Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Kaya: Yaylalarda elektrik aboneliği sorununu çözdük

Politika

Milletvekili İsmail Kaya, Osmaniye'nin yaylalarında elektrik aboneliği sorununu çözdüklerini açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Kaya, TBMM'de çıkardıkları torba yasa ve Toroslar Elektrik Dağıtım A.Ş. ile yaptıkları görüşmeler neticesinde yayla evlerinde elektrik aboneliği olmadığı için mağduriyet yaşayan vatandaşların problemini çözdüklerini duyurdu. 

Kaya, mesajında, "Bu süreçte Gazi Meclisimizde birlikte hareket ettiğimiz Cumhur İttifakı olarak vatandaşlarımızın bu sorununu da çözdük. Tüm hemşehrilerimize hayırlı uğurlu olsun" ifadelerini kullandı.

Vatandaşlar aşağıda yer alan evraklar ile başvuruda bulunduğu takdirde aboneliklerini alabilecekler.

1-) Orman İşletme Müdürlüğü ile yapılan kira sözleşmesi 
2-) Orman İşletme Müdürlüğünden Yapı Kayıt Belgesi
3-) Orman İşletme Müdürlüğünden “Yayla evi 2021 yılından önce yapılmıştır” yazısı İl Özel İdaresi Ruhsat Müdürlüğü’ne başvurarak aynı yazıyı İl Özel İdaresi’nden de temin etmek
4-) Elektrik Mühendisi’nden elektrik projesi
5-) Enerjisa Toroslar İl Müdürlüğüne müracat 
6-) 50 metre yakınında direk olan evlere, elektrik aboneliği hemen bağlanabilir. Daha uzak olan yerler için ek direkler dikilip bağlantıları en kısa sürede yapılacaktır. 

(Not: Trafo merkezi ve Elektrik hattı olmayan yaylalarımız için başvurular yapılacak, bu bölgeler yatırım programına alınarak en kısa süre de elektrik abonelikleri verilerek, evlere elektrik bağlanacaktır. ) 

Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.