Radyo 80 | Fıstık Gibi Radyo

Hokey 5S 1. ve 2.lig maçları Osmaniye'de başladı

Spor

Türkiye Hokey Federasyonu (THF) tarafından düzenlenen açık alan 16 yaş altı 5S 1. ve 2.


Türkiye Hokey Federasyonu (THF) tarafından düzenlenen açık alan 16 yaş altı 5S 1. ve 2. Lig müsabakaları Osmaniye’de başladı.





İl Gençlik ve Spor Müdürlüğü Hokey sahasında yapılan müsabakalarda, 29 kadın - erkek takım mücadele veriyor.





Hokey Federasyonu Merkez Hakem Kurulu Genel Sekreteri Ahmet Yılmaz, federasyonun sonlandırma faaliyetleri arasında yer alan lig müsabakalarının oynandığını belirtti.






https://www.youtube.com/watch?v=wB9mA0EuIUA&t=58s




Maçların tek devreli lig usulü oynandığını ifade eden Yılmaz, “Birinci ligde 8 erkek ve 8 kadın, ikinci ligde ise 7 erkek, 6 kadın takımı, bir üst lige çıkmak için mücadele veriyor. Liglerimiz pandemi nedeniyle tek devreli oynanıyor” dedi.









Yılmaz, hokeyin gelişen bir branş olduğunu kaydetti.





Sahaların artmasıyla hokeye ilginin ve başarının da arttığına dikkat çeken Yılmaz, “Ülkemizde şu anda Gaziantep, Osmaniye, Konya, Alanya ve Kırklareli’nde açık alan hokey sahalarımız bulunuyor. Saha sayıları arttıkça ilgi ve tanınırlığı da artıyor. Geldiğimiz noktada hokeyde üst ligleri zorluyoruz. Geçen yıl kadın voleybol takımımız en üst ligin bir alt kademesine çıktı. Hokey olimpik branş olduğundan gelişmesi elzem bir spordur. Kısa sürede daha büyük başarılara imza atacağımıza inanıyorum” şeklinde konuştu.









Yılmaz, hokey müsabakalarının 3 gün devam edeceğini sözlerine ekledi. Ümit Kahraman


Sıradaki Haber
Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.